Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен: Квалификацията бе много сложна за всички

Макс Верстапен: Квалификацията бе много сложна за всички

1650
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул
Макс Верстапен спечели квалификацията за Гран при на Белгия в F1. Пилотът на Ред Бул се справи перфектно с тежките атмосферни условия на пистата Спа-Франкоршамп и заслужено грабна полпозишъна. Нидерландецът заяви, че това е била една от най-трудните квалификационни сесии в неговата кариера и се радва, че Ландо Норис е добре след тежкия удар в Q3.

„Това бе много сложна квалификационна сесия. Беше много трудно да задържа колата в очертанията на пистата. Също така беше много важно да изберем с кои гуми да стартираме. Най-важното е, че постигнахме целта си и сме първи. Пистата е страхотна за каране, но много опасна при толкова силен дъжд. В Q1 излязохме с гуми за изцяло мокър асфалт. Това направиха и нашите съперници. След това темпото ни с интермедии бе добро. Много се радвам, че записах такъв резултат веднага след лятната пауза“, сподели Верстапен.

„Най-важното е, че Ландо е добре и ще може да се състезава. Ударът бе много силен и се радвам, че всичко мина благополучно. Той е невероятен пилот и мой добър приятел“, завърши Макс Верстапен.

Съоторникът на Макс Серхио Перес имаше проблеми с последния си бърз тур в Q3. Мексиканецът бе блокиран от Люис Хамилтън, което му попречи да завърши по-напред в колоната.

„Имахме много добра скорост през цялата сесия. В Q1 и Q2 бях много близо до Макс. За съжаление в посления си опит Хамилтън ме блокира и загубих твърде много време зад него. Надявам се утре да направя добър старт и условията да са подобри на днешните. Състезатението е дълго и всичко може да се случи“, обясни Перес.