Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари сменя Доменикали?

Ферари сменя Доменикали?

38
0
Стефано Доменикали
Стефано Доменикали, снимка Ферари

Ферари може да сменят шефа на отбора си във Формула 1 Стефано Доменикали според появили се напоследък слухове.

Скудерията направи лош старт на сезона 2014 г. В Австралия Фернандо Алонсо бе четвърти, а Кими Райконен – седми. На Сепанг в Малайзия испанецът отново се класира в подножието на подиума, но съотборникът му бе извън зоната на точките. В Бахрейн ситуацията бе най-зле – девета и десета позиция.

Отпреди първата надпревара пък екипът от Маранело обяснява, че е наясно с това кои са слабите страни на F14 T и работи по тях. Подобни изказвания обаче са почти дословно повторение на изявления от предишни сезони и недоволството на феновете на легендарния екип е осезаемо.

При това положение във Ферари може би са обърнали внимание на кадровия състав на най-високо ниво. Досега президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло заставаше безусловно зад гърба на Доменикали, защитаваше и го подкрепяше. Множество промени бяха направени в техническия екип, където последното попълнение е Джеймс Алисън, започнал реално работа през септември миналата година. Доменикали обаче оставаше начело и голяма част от негативните коментари към отбора вече са насочени лично към него и способностите му на мениджър.

Твърди се, че деветото и десето място от Гран при на Бахрейн са послужили като катализатор в ситуацията и днес се очаква голяма новина от Маранело. За заместник на Доменикали, който според италиански източници е подал оставка, допреди десетина дни основен фаворит бил Флавио Бриаторе, но сега много сериозно се спряга и името на Рос Браун. И двамата са изключително успешни във Формула 1.

Италианецът спечели две световни титли с Михаел Шумахер и Бенетон (1994 и 1995 г.) и след това още две с Фернандо Алонсо и Рено (2005 и 2006 г.).

Браун е едва вторият човек в Гран при (заедно с Ейдриан Нюи), който има в колекцията си световни корони с три различни отбора – Бенетон, Ферари и Браун Гран при.