Начало Картинг Николай Атанасов и Виктор Николов с победи в 9-ия кръг на Лаута

Николай Атанасов и Виктор Николов с победи в 9-ия кръг на Лаута

210
0

Миналия уикенд се проведе допълнителният 9-и кръг на Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. 10 пилота взеха участие в клас Sprint Cup и се бориха за място на стълбичката, като този път нямаше разделение на две групи.

Състезанията в този клас бяха оспорвани, като предложиха и драматични моменти. В крайна сметка победител стана Николай Атанасов, който след недобра квалификация спечели финала, което се оказа решаващо за крайния успех.

На втора позиция завърши Цветомир Маринов, който завърши 2-и във финала. В суперфинала той направи най-бързата обиколка, за което получи допълнителни 3 точки. Това го изведе пред Росен Тодоров, който спечели суперфинала, но във финала бе едва 7-и.

Топ 5 допълниха Рангел Рангелов и Андрей Ненков. Първия от квалификацията Делян Мишинков остана 6-и, след като във финала случи на по-бавен карт, а във финала след сблъсък със съперник излетя от трасето.

При инцидента карта на Мишинков удари Любомир Гърков, който в това състезание беше съдия. За късмет последният се размина само с натъртвания и ще може да участва в последния кръг от шампионата на БФК след 2 седмици в Кюстендил.

Призоьрите в категория Junior

В клас Junior 8 деца премериха сили в състезанието. Победата взе Виктор Николов след победи във финала, суперфинала и записана най-бърза обиколка в последната надпревара.

Втори стана Цветелин Цонев, който спечели полуфинала след ранно спиране в бокса, което се оказа правилната стратегия. Местата на подиума допълни Габриел Александров, който стана 2-и в суперфинала, следван от Денислав Кузев и Петър Шингов, спечелил предния 8-и кръг на Лаута.

Класирания: