Начало Автомобилни новини Volvo Inscription е името на върховния лукс в премиум сегмента

Volvo Inscription е името на върховния лукс в премиум сегмента

82
0

Volvo Car Group обяви, че новата моделна гама на компанията MY15 ще бъде фокусирана върху възможността за по-голяма персонализация в интериорното оборудване на шведските автомобили. Клиентите на XC60, XC70 и S80 например ще могат да се наслаждават на поразително красив ъпгрейд в купето с неповторимия по стил пакет Inscription.

Mакетът Inscription ще осигурява върховен лукс за автомобил от премиум сегмента. Вицепрезидентът на компанията Андерс Густафсон коментира, че целта на шведския бранд е да издигне своите модели на още по-високо ниво и да ги превърне в лидер по отношение на лукс и комфорт.

Пакетът Inscription включва мека кожена тапицерия (налична в няколко цвята), кожен инструментален панел, кожен подлакътник, премиум декоративни апликации и уникални по рода си стелки в купето. Клиентите ще могат да си поръчват и допълнителни опции като декоративни апликации от орех и специален таван на купето в черно. По отношение на екстериора Volvo феновете ще могат да избират между 3 цвята – Crystal White Pearl, Electric Silver и Ember Black. Възможност за избор има и по отношение на джантите. Те могат да бъдат 19-инчови или 20-инчови с 10 спици.

Моделната гама 2015 е по-различна за Volvo и по още една причина – знаменитата регата Volvo Ocean Race. Вдъхновени от морската шир и необятност инженерите на шведската компания внедряват още по-голяма динамика във версията автомобили, посветени на регатата. Феновете на състезанията с яхти ще се наслаждават на Volvo Ocean Race серия за моделите V40, V40 Cross Country, V60, XC60 и XC70.

Други интересна новост за MY15 е, че всички Volvo автомобили ще могат да бъдат оборудвани с подобрена онборд информационна и навигационна система Sensus Connected, която осигурява на водача пълна свързаност с автомобила му. Облак-базираната технология осигурява на шофьора уникални функции, като откриването на парко място и плащането за него, откриване на ресторанти и специални дестинации, стриймването на музика и мн. други опции в помощ на водача. Впечатление прави и специалната платформа HERE Location, която позволява 3D визаулазация на картата на навигационната система. Специално внимание заслужава и уникалната премиум музикална технология Harman Kardon с усилвател 5х130 W, 12 високоговорителя и софтуеър от ново поколение Dirac Live.

Не е изненада, че новите Volvo модели MY15 ще бъдат абсолютни лидери в класа си и по отношение на разход на гориво и въглеродни емисии. Шведската компания от години разработва технологии в помощ на околната среда и затова не е новост, че някои от моделите, като V40 например, оборудвани с двигател D4 с мощност 190 к.с. и механична скоростна кутия ще имат C02 разход от под 85 г/км. Неоспорим факт е, че никой от конкурентите на Volvo от премиум сегмента не може все още дори да се доближи до подобни цифри.