Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: Последните три състезания бяха много болезнени

Макларън: Последните три състезания бяха много болезнени

881
0
Макларън
снимка, Макларън

Директорът на Макларън Андреас Зайдл определеи последните три състезания в Мексико, Бразилия и Катар като много болезнени за тима. Британският тим спечели общо четири точки благодарение на Ландо Норис и изостана сериозно в борбата с Ферари при конструкторите. 

В същото време Даниел Рикиардо не спечели нито една точка след като имаше контакт с Ботас в Мексико, отпадна на Интерлагос, а в Катар остана на 12-та позиция след като трябваше да пести гориво. Причината за това бе системна грешка.

След тези слаби резултати Макларън изостава с 39.5 точки от Ферари два кръга преди финала. Италианците ще имат възможност да се преборят с тима от Уокинг още в Саудитска Арабия като за тази цел трябва да спечелят пет точки повече от своите съперници.

„Мисля, че до известна степен трябва да приемем, че беше много тежко за целия отбор да запише  само четири точки за три състезания. Ако  обаче погледнем какво се случи и по какъв начин загубихме точките, нещата не бяха под наш контрол и имахме лош късмет. Това е част от спорта“.

„Също така мисля, че беше хубаво да видим какво беше представянето ни в Катар. И двамата пилоти имаха добро темпо, а механиците свършиха страхотна работа при питстоповете. Просто в Джеда тряба да отвърнем на удара“, заяви Зайдл.

Германецът обясни, че тима все още опитва да разбере защо Рикиардо се е сблъскал с такова прекомерно пестене на гориво. Според него ако не е бил проблема с гумата Норис е имал шансове да завърши в челната петица.

„От моя гледна точка мисля, че можеше да завърши четвърти или пети. Очевидно това е голям срам, защото имахме два трудни уикенда в Мексико и Бразилия и пропуснахме толкова добро класиране“.

Макларън нямаха точно обяснение какво е причинило спукването на гумата на Ландо и е наясно, че дори и да не победи Ферари, силният завършек на годината ще бъде много окуражаващо за 2022.

„За съжаление повредата спуканата гума ни попречи да спечелим ценни точки. Понякога става така в спорта. Ще дадем всичко от себе си в борбата при конструкторите. Независимо от това искаме да завършим сезона на високо ниво преди да навлезем в зимната пауза“, завърши Андреас Зайдл.