Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул няма да обжалва решенията на стюардите относно Хамилтън

Ред Бул няма да обжалва решенията на стюардите относно Хамилтън

3529
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Майкъл Потс

Ред Бул няма да обжалва решенията на стюардите относно Люис Хамилтън. От тима направиха това изявление, след като Хелмут Марко каза пред немски и австрийски телевизии, че обмисляли да протестират срещу това, че пилотът на Мерцедес не бе санкционира за неспазване на двойни жълти знамена.

„Ще обжалваме решението. В Катар Макс [Верстапен] получи пет места назад на грида. Тук изведнъж жълтото вече не е жълто. Друга интерпретация. Не може да продължава така и нещата да се тълкуват ту тъй, ту иначе“, заяви Марко след квалификацията

78-годишният австриец не отбеляза, че ситуациите при Верстапен и Хамилтън са различни. Днес стюардите обясниха, че системата за сигнализация на пистата в Джеда била погрешка включена за по-малко от секунда.

Кристиан Хорнер пък каза, че в отбора щели да прегледат нещата и тогава да видят какво ще правят, тъй като „решението изглежда различно спрямо това отпреди две седмици“.

Впоследствие от Ред Бул заявиха, че нямат намерение да обжалват никакви решения относно Хамилтън. Англичанинът спечели полпозишъна за Гран при на Саудитска Арабия. Верстапен остана трети, след като се удари в края на Q3.

Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че очаква Верстапен да атакува от старта на състезанието

„Формула 1 е луд спорт, пълен с изненади. Те (Ред Бул – б.р.) имаха доминантна кола. Автомобилът им бе страхотен и само за една обиколка загряваха гумите. Ние имахме известни проблеми с това. Верстапен беше с половин секунда напред и полпозишънът му беше почти сигурен, когато отиде встрани на последния завой. Спечелихме първите две позиции на старта, което е огромно предимство за утре. Но е и истинска лудост!“, коментира Волф.

„Макс ще трябва да се бори от началото, защото ако остане трети няма да е добре за него. Надявам се да се справим. Мисля, че Ред Бул се съсредоточиха върху скоростта си в една обиколка и затова загряваха толкова бързо гумите. Ние имаме мъничко предимство в състезателното темпо. Но кой знае?“, допълни той.