Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо може да надделее над Райконен, но двамата ще си влияят положително...

Алонсо може да надделее над Райконен, но двамата ще си влияят положително според Култард

24
0
Фернандо Алонсо

Дейвид Култард вярва, че Фернандо Алонсо може да надделее над Кими Райконен в едно от най-очакваните отборни съперничества през предстоящия сезон във Формула 1. Той обаче не предвижда разправии или скандали между тях.

Двамата световни шампиони бяха събрани във Ферари и новият тандем предизвиква редица анализи какво може да се случи в Скудерията през 2014 г. Култард също има свое мнение.

За мнозина е въпрос на време кога нещата ще се объркат, но аз виждам ситуацията по различен начин, защото не мисля, че Кими е политически настроен – коментира бившият пилот от F1 и настоящ телевизионен коментатор пред crash.net. – С него бяхме съотборници в Макларън, той основно спеше или караше бързо колата. Вярвам, че във Ферари ще продължи да върши същото. Може да се очаква, че в рамките на сезона Фернандо ще успее да извлече повече от автомобила просто заради това, че познава екипа, говори езика. Тимът е построен около него през последните няколко години, макар големите промени в правилата да променят из основи болидите. Но може и да останем изненадани – все пак и двамата са световни шампиони.

Според Култард освен това единственият проблем за Кими би бил, ако финландецът не е подготвен да изпита още трудности в кариерата си:

Той е на определени години, но не това е въпросът. Просто с времето натрупваш дадено количество негативи и разочарование, емоционалният багаж се натрупва. Ничия кариера не е изпълнена единствено с успех, успех, успех. Въпросът е дали ще ти писне и ще поискаш да вършиш нещо различно. Така че определено ще е интересно да наблюдаваме тези двамата, но не виждам фойерверки – в негативния смисъл. Виждам положително влияние за тях един спрямо друг.