Начало Автомобилни новини BMW Efficient Dynamics – BMW превръща бъдещето в реалност

BMW Efficient Dynamics – BMW превръща бъдещето в реалност

95
0
BMW

BMW Efficient Dynamics е уникална платформа за по-висока ефективност, прилагана от BMW Group в разработването новите модели на компанията.

Концернът поставя основите на насочената към бъдещето философия на марката, която през 2007 г. е оформена като цялостната стратегия BMW Efficient Dynamics. Оттогава инженерите на BMW при разработката на всеки отделен модел се стремят към ефективен цялостен автомобил, към динамично задвижване и интелигентно управление на енергията. По отношение на последователното преследване на тези цели BMW Efficient Dynamics е уникална. Така например Efficient Dynamics има значителен принос за факта, че BMW Group в продължение на 8 години е лидер в Dow Jones Sustainability Index като най-устойчив автомобилен производител на света. И тъй като днес всички автомобили на BMW Group са разработени въз основа на стратегията Efficient Dynamics, то тя вече отдавна не е визия, а реалност.

Автомобилите на BMW и MINI поставят стандарти в световен мащаб по отношение на понижаването на разхода на гориво в премиум сегмента. Никой друг производител не понижил емисиите на СО2 на своите автомобили по-бързо и по-силно от BMW Group. Между 1995 и 2008 г. средният разход на гориво на моделите на марката в Европа е намален с повече от 25%, а в периода между 2008 и 2020 година BMW Group се стреми към понижаване с още 25%. През февруари 2014-та гамата от модели на марките BMW и MINI вече включва 39 модела с емисии максимум 120 г/ км. Около половин година преди влизането в сила на нормата за вредни емисии EU6 през септември повече от 100 модела на BMW Group отговарят на по-строгите изисквания към вредните емисии.

За да може да посрещне модерните предизвикателства на променящите се изисквания към мобилността днес и в бъдеще, взимайки под внимание както изискванията на клиентите и бъдещите законови предписания, BMW Group взима гъвкави и целенасочени решения. Все по-бързо разрастващите се големи градове и намаляващите природни ресурси и строгите законови изисквания изискват разработката на иновативни концепции.

в развойните отдели на BMW Group се създават изработени по мярка мобилни и задвижващи концепции, които отговарят на актуалните и бъдещите изисквания. В бъдеще BMW Group ще както високоефективни автомобили с еволюционно модернизирани двигатели с вътрешно горене, така и революционни автомобили с чисто електрическо задвижване за големите градове и Plug-in хибриди с ниски емисии за дълги пътувания. Освен това в дългосрочен план BMW Group залага и на технологията на горивните клетки с гориво водород, при която дори и по-големи автомобили могат да изминат големи разстояния при нулеви емисии и с много кратко време за зареждане. Благодарение на стратегията за развитие Efficient Dynamics BMW Group е готова за постигне амбициозните законови изисквания до 2020, респективно 2025 година в САЩ.

Освен иновативните технологии на задвижването основните стълбове на стратегията BMW Efficient Dynamics са: интелигентната олекотена конструкция, оптимизиране на аеродинамиката и разработката на интелигентни системи за управление на енергията. В собствения аеродинамичен център на марката, който е един от най-модерните в бранша, се разработват оптимизирани до най-малките детайли аеродинамични концепции. В същото време при моделите на BMW i за пръв път карбоновият композит CFRP (армирана с въглеродни нишки пластмаса) се използва в крупносерийното производство. Сниженият център на тежестта, разположените компактно в средата на автомобила компоненти, балансираното разпределение на теглото между осите от 50:50, пониженото общо тегло и оптималните аеродинамични качества допринасят за спортните амбиции на моделите на BMW Group.

С революционните си автомобилни концепции моделите на подмарката BMW i подчертават иновационната сила на BMW Group и стратегията Efficient Dynamics. В края на 2013 г. на пазара е въведено BMW i3 като първия автомобил на BMW с изцяло електрическо задвижване. Архитектурата LifeDrive с пътническа клетка от CFRP и алуминиев модул за задвижването, батерията и окачването, топлинната помпа за отопление на интериора и насочената към максимална ефективност управление на енергията с режим ECO PRO, функция безмоторно движение и предвиждащ асистент са впечатляващи примери за перфектното взаимодействие на иновативните технологии.

Спортният автомобил BMW i8 и първия Plug-in хибрид на BMW Group ще бъде въведен на пазара през пролетта на 2014 година. Той е олицетворение на BMW Efficient Dynamics в най-концентрираната досега форма. При него основните принципи на стратегията за развитие са претворени в непознат до сега мащаб. Резултатът е лек, аеродинамично оптимизиран и перфектно балансиран 2+2 местен автомобил с динамичните възможности на чистокръвен спортист и разходът на гориво на малък автомобил, който постига оптимален баланс между динамика и ефективност, между радост от шофирането и щадене на природните ресурси.