Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фелипе Наср ще се присъедини като трети пилот в Уилямс?

Фелипе Наср ще се присъедини като трети пилот в Уилямс?

36
0
Фелипе Наср

Спекулациите, че Фелипе Наср ще се присъедини като трети пилот в отбора на Уилямс през 2014 г. се засилват, като според информация на германския Спийд Уийк спонсорите на 21-годишния бразилец Банко до Бразил ще инвестират около 10 милиона евро в екипа от Гроув.

Наср е шампион в европейската Формула BMW през 2009 г. и в британската Формула 3 през 2011-та. Той се състезава от 2012 г. в GP2, като завърши на 4-то място през миналия сезон.

Италианското списание Аутоспринт твърди още от началото на февруари, че бразилецът вече има подписан контракт с Уилямс и ще е трети пилот на отбора. Той щял да участва в половината от петъчните тренировки преди стартовете от Гран при през 2014 г.

Вчера Уилямс обявиха подписването на многогодишен договор за сътрудничество с бразилската петролна компания Петробрас, което възобнови споменаването на Наср във връзка с тима от Гроув. Екипът ще работи с петролния гигант, който бе спонсор на отбора от 1998 до 2009 г., за производството на гориво за сезон 2015. Още през миналата година заместник-шефът на тима Клер Уилямс коментира, че отборът има дългосрочен план за възстановяване на конкурентоспособността, който включва привличането на ключови фигури и спонсори. Освен присъединяването на Банко до Бразил, все повече се засилват и слуховете за това, че Мартини ще стане основен спонсор на тима от Гроув. 

Запитана по време на представянето на споразумението с Петробрас в Рио де Жанейро дали Наср ще стане част от екипа, Клер Уилямс отговори: 

Не мога да коментирам това, но съм сигурна, че за Бразилия това би било страхотно. Формула 1 е голям пазар за страната. Хората обичат спортовете и по-специално F1, така че предполагам, че би било добре за спорта и за Бразилия да има друг бразилец в Гран при.

Уилямс привлякоха Фелипе Маса за предстоящия сезон, като той вече работи заедно с Валтери Ботас и отбора на тестовете в Бахрейн. Маса бе най-бърз в последния ден тренировки от началната сесия изпитания, проведена на Херес в края на януари.