Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер: През последната година се промениха много неща

Мик Шумахер: През последната година се промениха много неща

1156
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка Хаас

Мик Шумахер започва втория си сезон в F1 в предстоящата Гран при на Бахрейн. Германецът отново ще кара за отбора на Хаас. Бившият шампион от F2 се чувства изключително комфортно в гаража на американския тим.

Шумахер изкара труден новобрански сезон в световния шампионат. Германският състезател разполагаше с автомобил, който не бе развиван от края на 2020 г. В крайна сметка той не намери място в зоната на точките и в много редки случаи успяваше да излезе от Q1. Най-впечатляващият му резултат бе 12-та позиция в Гран при на Унгария, когато имаше битка със световния шампион Макс Верстапен. 

Въпреки това младият германец се представи добре и натрупа ценен опит. Синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер бе по-бърз от тогавашния си съотборник Никита Мазепин.

„През последната година се промениха много неща.“, каза Шумахер.

На първо място, чувствам се супер комфортно в гаража на отбора. Готов съм да започна това ново предизвикателство през тази година. Имах удоволствието да участвам в разработването на новия автомобил, да го видя, както и да усетя целия труд, положен от всички в екипа. Представянето на VF-22 бе изключително специален момент за мен.“

Въпреки това предсезонните тестове не бяха никак лесни за американския екип. Новият болид VF-22 имаше проблеми с надеждността. Това оказа негативно влияние на пробега на автомобила, както и на програмите му за развитие. В допълнение Хаас се раздели с Никита Мазепин. На негово място дойде Кевин Магнусен. Датчанинът започва вторият си период като пилот на американския отбор.

Но въз основа на всичко постигнато до момента и страхотните времена за обиколка, Шумахер смята, че в момента Хаас се намира в добра форма.

„Болидът се чувства добре. За съжаление нямахме пълната възможност да изпробваме всички нови компоненти, каза той.

Има огромно количество разлики в усещането на този автомобил в сравнение с миналата година, особено след като се върнем на тази писта. Различията са наистина големи.“

„В момента ми е трудно да кажа къде се намираме в сравнение с останалата част от стартовата решетка. Мисля, че сме в ситуация, в която се чувстваме положително по отношение на много неща. Надявам се да покажем на всички, че сме направили правилните стъпки и че автомобилът е на по-добро място от това, на което бяхме миналата година. Не мисля, че това е ужасно трудно за постигане“, завърши Мик Шумахер.