Начало Автомобили BMW Серия 5 отново е най-популярната бизнес лимузина в света

BMW Серия 5 отново е най-популярната бизнес лимузина в света

127
0

И през 2013 г. BMW Серия 5 (комбиниран разход на гориво в ЕС цикъл: 9.9-4.5 л/100 км, емисии на CO2: 232-119 гр/км) е най-предпочитан от бизнеса модел. Общо 366 992 клиенти в целия свят са избрали BMW Серия 5 Седан, Туринг или Гран Туризмо. Това още веднъж потвърждава преднината на BMW Серия 5 пред конкуренцията. Ключов фактор за този успех е обновяването на модела през 2013 г. С въвеждането на по-широка гама от двигатели, допълнително оборудване и още по-голямо разнообразие от предложения на програмата BMW ConnectedDrive.

Със Серия 5 BMW за пореден път демонстрира как един нов модел може да бъде оптимизиран, с помощта на хармоничен пакет от мерки, за да съответства на търсенето на пазара. При обновяването селективно е преразгледан външния дизайн на цялото семейство, като е подсилено цялостното му присъствие. Наред с това новият дизайн на задницата на BMW Серия 5 Gran Turismo, например, позволява да бъде увеличен с 60 л. товарния обем на модела. Нещо повече, въведените за първи път при Серия 5 дизайнерски линии Luxury и Modern, заедно с пакета M Sport позволяват да се придаде индивидуалност и собствен характер на всеки автомобил BMW Серия 5.

Интерирорът е също с рафинарана атмосфера и подобрена функционалност. Ергономично разположеният и лесен за употреба iDrive контролер е включен в стандартното оборудване на всички модели, а контролния дисплей е с хромирана лайстна. Заедно с навигационната система Professional, iDrive контролерът е оборудван с чувствителна на допир повърхност, което допълнително увеличава оперативното удобство, като позволява въвеждане на текст – за търсена дестинация в навигацията, име от телефонен указател и др. с помощта на един пръст.

От юли 2013 г. двигателите са по-бързи , по-икономични, по-екологични и по-ефективни. Мощността им варира от 105 кВт/143 к.с. до 412 кВт/560 к.с., като всички отговарят на стандарта за нивата на емисии за отработени газове EU6 (BMW M5 : EU5 ). BMW 518d (разход на гориво градско/ извънградско/ комбиниран: 5.4/4.0/4.5 л/100 км и комбинирани емисии на CO2 : 119 гр/ км) и 520d Sedan (разход на гориво градско/ извънградско/ (комбиниран: 5.4/4.0/ 4.5 л/100 км и емисии на CO2 комбинирани 119 г/ км ), разполагат с мощност съответно от 105 кВт/143 к.с. и 135 кВт/184 к.с., гарантиращи отличителните за марката характеристики при шофиране с разход на гориво само 4,5 л/100 км .

Всички варианти на BMW Серия 5 са оборудвани с технологии за повишаване на ефективността, обединени в програмата EfficientDynamics. Това включва рекуперация на спирачната енергия, автоматична функция Старт/ Стоп за изключване на двигателя при престой, индикатор за смяна на предавките и ECO PRO режим, както и функция coasting (в съчетание с автоматична трансмисия) и др. Тяхното съчетаване гарантира динамично шофиране, което върви ръка за ръка с по-високо ниво на горивна ефективност. Дизеловите модели стандартно са оборудвани с BMW BluePerformance технология, която понижава нивата на азотен оксид.

Още по-голяма безопасност се осигурява от модерни системи за подпомагане на водача: като LED фарове и технологията BMW Night Vision с функция за разпознаване на хора и животни и Dynamic Light Spot. Асистентът за дългите светлини с функция против заслепяване осигурява отлична видимост в тъмната част на денонощието, като позволява непрекъснато ползване на дългите свтлини без създаване на неудобства за предхождащи или насрещно движещите автомобили.Това е възможно благодарение на камера монтирана в основата на огледалото за обратно виждане, която следи областта на предната част на автомобила и ефективно разпознава превозните средства в обсега на светлините. Същевременно селективно и динамично се затъмнява част от снопа светлина, в зависимост от трафика, като страничната част на пътя остава напълно осветена. Включената в стандартното оборудване функция Intelligent Emergency Call автоматично се свързва с кол център на BMW чрез предварително инсталирана в автомобила SIM карта, с цел осигуряване на бърза и адекватна за ситуацията помощ.

Асистентът за задръстване и Асистентът за паркиране допълнително повишават удобството в BMW Серия 5 Седан и Туринг. Въз основа на данните от радар и камерата за обратно виждане, Асистентът за задръстване подпомага водача в бавно движещ се трафик. При скорост до 40 км/ ч, системата регулира дистанцията на автомобила спрямо другите участници в пътното движение и местоположението му в пътното платно. Новият Асистент за паркиране открива успоредни на пътя свободни места за паркиране, подготвя автомобила и контролира маневрите, включително превключва предна и задна предавка.

Като един от водещите производители на автомобили, когато става въпрос за свързаност между водач, автомобил и заобикалящата среда, BMW предлага всеобхватна гама услуги за мобилност и свързаност в рамките на BMW ConnectedDrive. Системата за Online Entertainment ползва музикални доставчици, като например rara, за да предложи почти неограничен избор от над 22 млн. песни. Предлаганата на някои пазари услуга Concierge предлага на водача възможност за резервиране на билети или места в хотели, ресторанти и др. чрез кол център на BMW.