Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ерик Булие назначен за шеф на Макларън

Ерик Булие назначен за шеф на Макларън

55
0
Ерик Булие

Макларън Рейсинг оповестиха официално очакваното назначение на Ерик Булие за шеф на британския отбор във Формула 1. Французинът встъпва в длъжност в понеделник следващата седмица (3 февруари). Официална му позиция е състезателен директор, като в оповестената структура липсва досегашният вариант на шеф на екипа (team principal).

В съобщението изобщо не се споменава Мартин Уитмарш. Последните слухове около англичанина гласяха, че Лотус са се свързали с него във връзка с овакантения от Булие пост.

От Макларън посочват, че Булие е един от най-способните специалисти във Формула 1 и е изиграл ключова роля за успехите на Лотус през последните години. Той има сериозен опит в надпреварите с едноместни състезателни автомобили, като е работил на висши позиции в световните серии на Нисан и А1 Гран при преди да дойде в Гран при.

Булие ще отговаря директно пред главния изпълнителен директор на Макларън Рейсинг – напълно нова, незаета в момента позиция. От Уокинг допълниха, че това назначение ще бъде обявено, когато се случи. CEO-то на Макларън Рейсинг ще докладва лично на Рон Денис. Булие пък ще работи заедно с Джонатан Нийл (главен оперативен директор, Нийл ще поеме и функциите на CEO в Макларън Рейсинг, докато бъде изпълнено назначение) и останалите висши членове на управленския екип.

Преди всичко смятам това назначение за чест, привилегия и чудесна възможност – коментира Булие. – Хората в Макларън Рейсинг и съоръженията в технологичния център на Макларън са от световна класа и се вълнувам невероятно много да се присъединя към толкова успешен отбор. Едновременно с това съм нетърпелив и решен да играя активна роля – редом с останалите висши мениджъри и директори в Макларън Рейсинг в новата оперативна структура – да въведем необходимите промени, нужни за постигането на успех. Накрая бих искал да използвам тази възможност да уверя всички в Макларън Рейсинг, че съм изцяло решен да работя със същата страст като тях и да печелим.

Рон Денис, който се върна на поста CEO на Макларън Груп, обясни, че идването на Булие е част от преструктурирането в управлението на Макларън Рейсинг.

Вече лично изясних на всички служители в Макларън Груп, включително Макларън Рейсинг, ценностите, принципите и начинът на мислене, които възнамерявам да приложим, за да вървим напред. Намерението ми е отсега нататък всеки човек в Макларън Рейсинг да разбира отговорностите и задълженията си, да се фокусира върху специфичната си област и да спазва тези ценности, принципи и начин на мислене. В скоро време ще обявим кой ще е новият главен изпълнителен директор на Макларън Рейсинг – той ще докладва на мен, а Ерик – на него. Твърдо вярвам, че след преструктурирането на висшата управленска структура на Макларън Рейсинг заедно ще потеглим към връщане на конкурентоспособността си – бързо и професионално, впрягайки фантастичните таланти в организацията ни – допълни Денис.