Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Тепърва ще разберем колко силен тандем сме с Кими (видео)

Алонсо: Тепърва ще разберем колко силен тандем сме с Кими (видео)

28
0
Кими Райконен,Ферари F14 T,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо започва петия си сезон с Ферари във Формула 1 и заяви при представянето на новия болид F14 T, че отново ще опита да спечели титлата. Освен това сподели, че на хартия той и Кими Райконен са силен пилотски тандем, но точно колко силен – ще се разбере по-късно през новия сезон.

Мисля, че [Михаел] Шумахер взе короната в петата си година с Ферари. Аз съм в началото на петия си сезон и се надявам да повторя някои от успехите, които имаше той (с екипа). Очевидно е, че през последните четири години имахме някои възможности – особено през 2010, 2012 г. бяхме много, много близо до спечелване на шампионата. Сега ще опитаме отново и се надяваме този път да се справим – заяви испанецът.

Световният шампион във Формула 1 за 2005 и 2006 г. дойде в Маранело след оттеглянето на Райконен за две години от спорта.

Мисля, че заедно с Кими би трябвало да сме доста силни на теория, тъй като имаме предишни успехи в кариерите си във Формула 1. Но тепърва ще откриваме колко, всяка година започва от нула. Ако се справим добре, значи сме много силен екип и ще донесем добри резултати за Ферари. Ако не се справим като хората, то друг тим разполага с най-добрата комбинация от състезатели. От нас зависи да си свършим работата както трябва – допълни Алонсо.

Според него шампионатът ще се промени много заради новите правила и няма търпение да открие очакващата го нова Формула 1.

Кими Райконен допълни от своя страна, че е хубаво да се върне в отбора, с който спечели титлата си във Формула 1.

Целта сега е същата – да направим най-доброто по силите си. Да опитаме да печелим състезания, титли. Времето ще покаже какво ще стане, но определено ще водим борба за най-голямата победа. Надявам се да сме най-силния екип. Ясно е, че и двамата (с Алонсо) ще вложим сериозни усилия, както и че и двамата искаме да печелим. Ще разберем по-късно дали ще върна титлата във Ферари, като това ще зависи от много неща и особено от новите правила. Но сме повече от способни – и двамата – да водим битка за титла – каза финландецът.

Райконен обясни също така, че на практика не е имал избор в края на миналия сезон и е трябвало да направи операцията на гърба, заради която пропусна последните два старта от календара:

Исках да съм 100% готов за идващия сезон. Така че всъщност нямах избор. Беше подходящ момент да го сторя.