Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари подаде протест срещу Верстапен и Перес за излизането от питлейна

Ферари подаде протест срещу Верстапен и Перес за излизането от питлейна

8638
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

От тима на Ферари са подали протест срещу Макс Верстапен, заяви Кристиан Хорнер малко след финала на Гран при на Монако. Проблемът е настъпването на линията на изхода от алеята пред боксовете. По време на състезанието имаше повторения на случая, но от страна на рейс контрола не бяха предприети никакви действия. Малко след изявлението на Хорнер и от Ферари потвърдиха, че са подали протест. Оспорването е както срещу Верстапен, така и срещу Серхио Перес.

Верстапен завърши трети в надпреварата в Монте Карло. Стюардите отбелязаха, че са забелязали случилото се със Серхио Перес и Верстапен при излизане от питлейна. Повече съобщения по въпроса нямаше.

„От Ферари са подали протест срещу Макс. Ние разгледахме записа, нямаме проблем. От ФИА не е имало комуникация към нас по въпроса по време на състезанието“, каза Хорнер

Биното от своя страна коментира, че според Ферари има очевидно нарушение на правилата и от двата Ред Бул-а.

„В правилата пише пресичане, но в Турция през 2020 г. имаше уточнение, за да се избегнат дискусии и се изисква да се остане вдясно. Настъпването е нарушение, а колите трябва да спазват изискванията“, допълни шефът на Ферари.

Перес спечели надпреварата в Монако, а Верстапен бе трети. Второто място зае Карлос Сайнц, а четвърти финишира Шарл Льоклер. И двамата пилоти на Ферари бяха разочаровани от надпреварата заради грешки при стратегията.