Начало Автомобилни новини Два нови SUV модела и електрическият ORA на щанда на HAVAL на...

Два нови SUV модела и електрическият ORA на щанда на HAVAL на Автосалон София

1072
0

Два нови SUV модела и електрическият ORA могат да видят на щанда на HAVAL посетителите на Автомобилен салон София 2022. Изложението бе официално открито вчера и ще продължи до 12 юни

Дебют на родния пазар направи първият хибриден модел на GWM – HAVAL H6 HEV. Той идва с 1,5-литров, четирицилиндров бензинов двигател, с турбокомпресор, комбиниран със 130 kW електродвигател и 1,8kWh батерия. Хибридният агрегат е с комбинирана мощност от 179 kW и 530 Nm въртящ момент, изпратени към предните колела чрез двустепенна директна хибридна трансмисия. Комбинираният разход на гориво е 5,2 л/100 км.

Дизайнът на автомобила е впечатляващ. Издължената предна решетка му предава изключително съвременно и спортно излъчване. Вътрешното пространство е решено в минималистичен стил, липсват излишни бутони, копчета и лостове. Благодарение на трите свързани екрана водачът по всяко време има директен достъп до най-важната информация посредством 10” HEAD-UP дисплей, 10.25” дигитален инструментален панел и 12.3” мултимедиен екран с висока резолюция. Редица асистиращи системи в автомобила, помагат на водача да се чувства комфортно независимо от интензитета на трафика и пътната настилка, по която се движи.

Официалните продажби на HAVAL H6 HEV ще стартират до края на годната. Цената на експоната, който е изложен на Автомобилен салон София, е 85 690 лева с вкл. ДДС. За най-нетърпеливите посетители е предвидена възможност да резервират своя хибриден автомобил още по време на изложението.

На Автосалона посетителите могат да разгледат и третото поколение на най-успешния и най-продаван модел на GWM – HAVAL H6

Той се предлага в България с двулитров бензинов двигател с максимална мощност 150 kW и седемстепенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Потребителите ще могат да избират между два режима на задвижване и три нива на оборудване. Цените на базовия модел започват от 56 990 лева с вкл. ДДС и петгодишна гаранция.

Компактният SUV на марката HAVAL JOLION е третият модел, който допълва гамата. Въпреки компактния размер междуосието на автомобила от 2700 мм осигурява достатъчно пространство за пътниците на втори ред седалки. JOLION със стандартно оборудване се предлага на цена 43 990 лева с вкл. ДДС, а този с топ ниво на оборудване е 54 990 лева с вкл. ДДС.

JOLION и третото поколение H6 разполагат с ниво на автономност L2, което може да бъде открито и при следващия нов представител на марката – HAVAL DARGO

Името идва от „dare to go” (от англ. – осмели се да потеглиш) и подсказва, че това е автомобил за смели хора, с приключенски дух. Хора, които не си поставят ограничения и отиват там, където искат. Истинският офроуд представител в гамата на HAVAL е с 4х4 задвижване от BorgWarner, блокировка на заден диференциал и допълнително подсилена конструкция, която осигурява надеждност и по-голяма сигурност. Със своите 210 мм клирънс, 24° ъгъл на заход, автомобилът предлага нужната проходимост, за да стигнете и до по-отдалечени и пресечени местности. Първите доставки се очакват до края  на годината, но за истинските фенове на офроуд автомобилите е предвидена възможност за предварителна резервация на DARGO със специална отстъпка, по време на Автомобилен салон София.

Дебют пред по-широка публика направи и изцяло електрическият модел на GWM – ORA CAT

Марката ORA беше официално представена в Европа на автомобилния салон в Мюнхен през септември миналата година, с което GWM заяви намеренията си да навлезе трайно на европейския пазар.

ORA CAT се предлага в Германия и Англия, като много скоро ще стартират продажбите на този модел и на родния пазар, отбелязаха от българското представителство. Това е автомобил, чийто дизайн е повлиян от ретро-футуризма. Капацитетът на батерията от 63 kWh осигурява пробег от над 400 км. Електромоторът е с мощност от 169 к.с., а ускорението от 0 до 100 км се осъществява за 8,5 секунди.

Въпреки намигването към класическия дизайн, моделът ORA CAT е изцяло технологичен. Изкуственият интелект в автомобила се управлява от платформата In-Car Smart Services на Qualcomm и чипът на Intel – Smart Autopilot, благодарение на които много бързо и прецизно се обработва информацията от 5-те камери и наличните датчици, за да бъдат разпознати превозни средства, пешеходци, пътни знаци. Модерният и високотехнологичен интериор се допълва от двоен 20.5” дисплей, който обединява инструменталното табло и инфотейнмънт дисплея. Той може да се контролира чрез докосване, с гласова команда, физически бутони или от мултифункционалния волан.