Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели са разочаровани от критиките на Ред Бул, заяви Пол Хембри

Пирели са разочаровани от критиките на Ред Бул, заяви Пол Хембри

36
0
Пол Хембри

Спортният шеф на Пирели Пол Хембри сподели, че компанията му не е щастлива от критиките на Ред Бул към тях, отправени през изминалия сезон 2013 г. Шампионският тим бе остро настроен към доставчика на гуми особено през първата половина на сезона.

Хембри смята, че критиката е отслабила позициите на Пирели. Според него тя не е била заслужена, при това в сезон, когато доминира по такъв безапелационен начин. След лятната ваканция Себастиан Фетел и Ред Бул записаха девет поредни победи в шампионата.

Това очевидно бе разочароващо, тъй като всички бяха изправени пред едно и също предизвикателство. След това различни отбори водеха битка помежду си и ние се оказахме между чука и наковалнята, като се спореше какво ни е позволено да правим и какво не можем да вършим. Беше безкрайно разочароващо, тъй като те явно доминираха и спечелиха първенството така убедително… А отвориха пътя на толкова коментари и дебати, които всъщност не трябваше да се случват. Ние сме партньор и винаги сме казвали, че ако всички екипи – или целият спорт – ни кажат да направим промяна, ще я извършим. Но да ни поставят под медиен натиск е неприятно – обясни Хембри пред Аутоспорт.

Той за пореден път заяви, че гумите са такива, каквито са били поискани от отборите и шефовете в F1:

На моменти ни се струваше, че хората са си загубили ума и не разбират защо вършим определени неща. Ако спортът не те защитава, когато си свършил всичко според конкретната молба, трябва сам да се погрижиш.