Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг изтри съобщение за експлодирала гума, Мерцедес прекратиха теста си в Бахрейн

Розберг изтри съобщение за експлодирала гума, Мерцедес прекратиха теста си в Бахрейн

48
0

Нико Розберг бързо изтри свое съобщение в социалната мрежа Туитър относно инцидент с експлодирала гума на колата си.

Пилотът на Мерцедес провежда тренировки заедно с още три отбора в Бахрейн. Допълнителната сесия бе одобрена от ФИА след настояване от страна на доставчика на гуми за това, че са необходими повече проби преди сезон 2014 г. заради въвежданите тогава големи промени в техническите правила.

От теста на практика няма новини, но днес Нико публикува в акаунта си следното съобщение:

Току-що се завъртях с 320 км/ч на правата в Бахрейн, тъй като гумата ми експлодира без предупреждение. Благодарение на това сега трябва да намеря малко тоалетна хартия…

Репликата изчезна малко по-късно, но бързо се превърна в повод за поредното обсъждане на продуктите на Пирели.

Доставчикът на гуми за Формула 1 имаше сериозни проблеми през приключилия в края на ноември сезон. Стигна се до смяна на спецификациите в средата на сезона, като и това бе посрещнато с недоволство от отделни екипи. През цялата състезателна година Пирели бяха обект на непрекъснати критики, независимо от действията си.

Опитите на спортния директор на компанията Пол Хембри да обясни, че гумите са такива, каквито ги поискаха отборите, както и че самите екипи не правят почти нищо, за да помагат на доставчика, останаха безуспешни. Едва след заплахата фирмата да заложи на ултраконсервативна концепция и да направи на практика неразрушими гуми за следващия сезон бе одобрен тестът в Бахрейн.

Малко по-късно бе съобщено, че Мерцедес прекратяват изпитанията си заради повредите, нанесени на болида от избухналата гума. Липсата на достатъчно време за ремонт накарала екипа да реши да спре теста и Нико няма да кара следобед. Пробите на гумите за следващия сезон ще бъдат довършени от Ред Бул, Торо Росо и Ферари.

Тестът в Бахрейн е частен, така че повечето събрани данни са поверителни. Инциденти обаче се случват, затова се правят тренировки. Нашата програма ще продължи според плана ни – коментира говорител на Пирели пред Аутоспорт.