Начало Автомобили Nissan GT-R Nismo с рекорд на Нюрбургринг

Nissan GT-R Nismo с рекорд на Нюрбургринг

177
0
Nissan GT-R Nismo

Nissan GT-R Nismo постигна рекорд на страховитата писта Нюрбургринг Нордшлайфе: колата направи обиколка да 7:08.679 мин.

Времето бе постигнато от Михаел Крум, състезателен и тест пилот на Nissan, който бе зад волана на 2014 Nissan GT-R Nismo. Рекордната обиколка е за масов сериен автомобил и поставя Nissan GT-R още по-напред в класацията на ултраспортните автомобили, записали имената си със забележителни постижения на „Зеления ад“.

Изпълнителният директор на Nissan Карлос Гон заяви, че това е най-бързият Nissan GT-R до момента:

С това време за обиколка можем авторитетно да заявим, че 2014 Nissan GT-R Nismo държи рекорда за масово произвеждан сериен автомобил на Нордшлайфе, което е златен стандарт за високоскоростно постижение.

Пилотът коментира, че времето и условията са били фантастични по време на обиколката.

Забавлявах се толкова много. Автомобилът ми вдъхваше голяма увереност, но също така е изключително удоволствие да го шофираш. Nissan GT-R Nismo е истински интригуващ, удовлетворяващ всички критерии автомобил и, разбира се, супер-супербърз – допълни Крум.

Тестваният автомобил е Nissan GT-R Nismo с пистови опции – аеродинамична настройка, намалено тегло, настройка на окачването.

Обновеният Nissan GT-R ще се предлага в Япония от декември, а в САЩ и Европа – от началото на 2014. GT-R Nismo ще влезе в продажба в Япония от февруари 2014, а по-късно същата година в Европа и САЩ.

Nismo е съкращение от „Nissan Motorsports” и представлява спортно ориентираната гама за Nissan, показваща в най-силна степен иновациите и удоволствието от шофирането. В нея са включени серийни автомобили, характеризиращи се с иновативни технологии и високодинамични параметри. Автомобилите Nismo предлагат вълнуващо изживяване зад волана, комбинирано с вдъхновени от моторния спорт аеродинамика и дизайн, подобрени характеристики на управление и несравнима управляемост.

В света на автомобилния спорт Nismo се състезава на най-високо ниво – в японските Super GT Series и World Endurance Championships (WEC), като освен това доставя двигатели за отбори, състезаващи се в 24 часа на Льо Ман и европейските серии Льо Ман. През 2012 г. Nissan GT-R извоюва Super GT шампионата за втора поредна година.