Начало Избрани Алонсо: Доволни сме от напредъка си до този момент

Алонсо: Доволни сме от напредъка си до този момент

621
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Георги Тодоров/LAP

Екипът на Алпин започна подготовката си за Гран при на Нидерландия. Това е общо второ участие на френския отбор на обновеното трасе Зандвоорт.

Този уикенд екипът от Енстън използва още подобрения, които са в съответствие с плана за непрекъснато развитие на болида А522. Темпото във вчерашните сесии бе добро и близко до това на основните съперници на Алпин в средата на колоната.

Пилотите на тима Фернандо Алонсо и Естебан Окон намериха място в топ 10 след края на вчерашния ден. Испанецът даде осмо време в първата тренировка и седмо във втората и се надява да пренесе доброто си представяне и в квалификацията.

„Денят вчера беше приличен. Пистата Заднвоорт е коренно различна от тази, която посетихме преди една седмица в Белгия. Това е забавно място каране на автомобили от F1, защото прилича на влакче в увеселителен парк с всички тези неравности. Досега автомобилът се усеща добре. Смятам, че вчера видяхме колко голяма е еволюцията на пистата, тъй като сутринта беше доста прашно. Сега ще анализираме всичко преди FP3 и квалификацията. Доволни сме от напредъка си до този момент“, сподели Алонсо.

От другата страна на гаража на Алпин Естебан Окон даде девето време и в двете петъчни сесии на пистата Зандвоорт.

„Хубаво е да се върна в Зандвоорт. Това е писта, която е една от най-любимите ми заради уникалните си извивки и разположение“, каза Окон.

„Вчерашният ден завърши с класиране на двата автомобила в челната десетка след края на двете сесии. Това е приличен старт на уикенда. Сега ще трябва да разгледаме и да се опитаме да намерим областите, в които можем да се подобрим. Днес ще подходим с добро разбиране за поведението на гумите, особено след като тествахме най-твърдата смес. Това не е нещо, което обикновено правим в петък. Предстои ни много работа с отбора, за да сме готови за квалификацията, която ще е от изключително значение на писта като Зандвоорт“, добави пилотът на Алпин.

„Нямахме проблеми и в двете тренировки. Изпълнихме всичко, което възнамерявахме да направим и с двата автомобила. Внесохме няколко малки подобрения, които отговарят на симулациите ни преди състезанието. Това допринесе за малко повече ефективност. Страхотно е, че продължаваме да внасяме подобрения във всяко състезание. Очакваме с нетърпение остатъка от уикенда в Зандвоорт. Досега нямаше изненади. До този момент сме доволни от работата си. Този уикенд се стремим да повторим представянето си от Спа и да увеличим преднината си в шампионата на конструкторите спрямо основните ни съперници на пистата“, обясни техническият директор на Алпин Мат Харман.