Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шансовете за провеждане на Гран при на Корея през 2014 г. са...

Шансовете за провеждане на Гран при на Корея през 2014 г. са 50:50

44
0
Гран при на Корея

Шансовете за провеждане на Гран при на Корея през 2014 г. са 50:50, заяви промоутърът на надпреварата Уон-Хва Парк.

Стартът бе включен в предварителния календар на Формула 1, одобрен от Световния съвет на ФИА за автомобилен спорт на последното му заседание. Оставането му в списъка за 2014 г. обаче зависи от уточняване договора на организаторите с Бърни Екълстоун.

Парк отбеляза изрично, че провеждането на състезанието ще е възможно единствено ако успее да договори по-ниска домакинска такса.

Бих казал, че шансовете (на старта) са 50:50, но сме твърди в решимостта си да продължим да организираме събитието. Желанието ни е да подобрим настоящия си договор с Formula One Management в Лондон. Все още преговаряме с господин Екълстоун. Наистина искаме да постигнем задоволителен изход – обясни Парк през Скай Спортс.

Той допълни, че идеята за нощен старт е страхотна и би обмислил възможност Гран при на Корея да се състои като такава надпревара.

За нас би било удоволствие да обмислим варианта при по-добри условия от господин Екълстоун. За щастие пистата е достатъчно далеч от града, така че няма да има проблеми с шума. Надпреварата е чудесен пример за хората извън Корея за това, че държавата ни не е единствено страна в конфликта между Южна и Северна Корея. Имаме и такива прекрасни събития – добави още Парк.