Начало Автомобилни новини Infiniti FX50 Sebastian Vettel пристигна в България за Пловдивския панаир

Infiniti FX50 Sebastian Vettel пристигна в България за Пловдивския панаир

170
0

Витоша Ауто – официален представител на японската марка луксозни спортни автомобили Infiniti за България – представи за първи път у нас премиум кросоувъра Infiniti FX50 Sebastian Vettel. Този автомобил е от лимитирана серия на марката и е въплъщение на идеята на марката за вдъхновена динамика.

Моделът е създаден в сътрудничество с трикратния световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел и представлява осъществената му мечта за FX с още по-големи възможности и уникални аеродинамични, естетически и технически характеристики, вдъхновени от най-престижната автомобилна надпревара на планетата.

Infiniti FX50 Sebastian Vettel се задвижва от 5-литров V8 двигател с 420 к.с., който предлага балансирана динамика в целия скоростен диапазон до 300 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди. Автомобилът е по-лек и по-аеродинамичен, с по-голямо притискане при висока скорост. В конструкцията му е използван опит от работата на Ред Бул в Гран при. Тапицерията Alcantara пък е по дизайн на Себастиан Фетел.

На щанда на Витоша Ауто на Пловдивския панаир ще бъде изложен и най-новият модел на Infiniti – премиум стортният седан Q50, чиято българска премиера се състоя по време на Автосалон София 2013 през май. Автомобилът се отличава с изключителна динамика, с впечатляваща елегантност и с авангардни технологии, които се използват за първи път в серийни модели. Това са електродистанционата система за управление Direct Adaptive Steering (DAS), авангардната Active Lane Control, и намаляващата риска от верижни катастрофи Predictive Collision Warning.

Infiniti Q50 впечатлява и с ниския си разход на гориво за автомобили с подобни динамични характеристики – средните стойности са от 4,5 л/100 км за дизеловия вариант с 6-степенна механична скоростна кутия до 6,5 за хибридния модел със 7-степенна автоматична трансмисия.

Гостите на щанда на Infiniti на Пловдивския панаир ще могат да видят още революционния Infiniti M35d.