Начало Moto News МотоGP: Ямаха с проблеми през първия ден на Арагон, Хонда доволни от...

МотоGP: Ямаха с проблеми през първия ден на Арагон, Хонда доволни от моторите си

141
0
Дани Педроса,Марк Маркес

Пилотите на Ямаха Хорхе Лоренцо и Валентино Роси дадоха четвърто и седмо време в свободните тренировки на пистата Арагон преди 14-ия кръг от първенството на МотоGP. Съперниците им от Хонда бяха доста по-бързи – Марк Маркес оглави класирането, а Дани Педроса бе с трето постижение.

Лоренцо бе пръв сутринта, но само с 8 хилядни от секундата пред Маркес, който следобед се върна на върха. Хорхе бе категоричен след изпитанията, че ще търси по-добро темпо утре:

Надявахме се да подобрим мотора след сутрешната тренировка, но не успяхме. Имам по-лошо усещане в сравнение с това, което беше на теста. Трябва да се трудим по машината и темпото. Останалите момчета напреднаха, но ние сме оптимисти. Можем да се справим и да направим крачка напред. Необходимо е да сме конкурентоспособни, независимо дали е горещо или не.

Роси имаше повече проблеми от съотборника си, сред които липса на сцепление и повреда на спирачките. Това не му позволи да разбере заедно с екипа си пълния потенциал на мотора.

Борихме се повече от очакваното. Условията са различни спрямо теста, тогава имаше повече сцепление. Имахме доста грижи, особено следобед, когато се появиха куп неща. Това със спирачките ми коства почти половин тренировка. В крайна сметка използвах втория мотор и направих няколко обиколки, за да намеря ритъма си. Трябва да подобрим нещата, скоростта, тъй като понастоящем само след броени турове задната гума започва да се пързаля сериозно и става трудно да контролирам машината – добави Валентино.

Настроението в Хонда бе значително по-ведро, въпреки че и Маркес отбеляза, че не се е чувствал толкова комфортно днес, колкото на тестовете преди няколко месеца. Той също отбеляза намаленото сцепление и продължи:

Както и да е, ситуацията е еднаква за всички. Днес работих по доста неща по мотоциклета, но можем още да подобрим настройките. Надяваме се да направим тази стъпка напред утре, когато ще видим дали прилепянето ще се увеличи – това би улеснило живота ни.

Единствен Педроса заяви, че му е било комфортно днес на Арагон. Миналогодишната му победа на трасето бе първата от общо четири в последните пет старта за сезона и той се надява да повтори това представяне сега.

Липсва ни само да изпробваме твърдата задна гума и това ще ни е задачата за утре, за да видим коя смес ще предпочетем. Дано напреднем и с подготовката за състезанието – добави Дани.