Начало Избрани Хюлкенберг ще прекарва повече време в симулатора на Ферари

Хюлкенберг ще прекарва повече време в симулатора на Ферари

639
0
Нико Хюлкенберг, Хаас
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкенберг ще прекарва повече време в симулатора на Ферари в Маранело. Пилотът на Хаас вярва, че така ще подобри формата си след като отново е част от F1.

Хюлкенберг се върна като титулярен пилот в F1 в началото на тази година. Опитният германец прекара няколко години след като напусна Рено в края на 2019 г. През това време той бе анализатор и резервен пилот на Рейсинг Пойнт/Астън Мартин. Германецът записа общо четири старта за тима от Силвърстоун и направи добро впечатление, което в крайна сметка му помогна да подпише с Хаас.

Хюлкенберг планира да се възползва максимално от възможността да кара за Хаас. Ето затова той иска да прекара повече време в симулатора на Ферари. 35-годишният състезател може да използва ултрамодерното съоръжение в Маранело заради близките връзки между неговия екип и Скудерията

Пилотът на Хаас призна, че вече е бил в симулатора на Ферари и е бил наистина впечатлен от него. Това го е накарало да прекарва възможно повече време там в паузите между отделните рейс уикенди.

„Тази година ще го използвам често, може би всеки две седмици или нещо подобно. Имам ясен имаме план до средата на годината, а след това ще видим“, сподели Хюлкенберг.

„Веднъж ходих там през зимата и ми беше доста полезно. Ако това е полезно, защо да не го използвам? То просто допълва картината и ми помага да получа още важна информация“, добави пилотът на Хаас.

Хюлкенберг заяви, че ползите от симулатора на Ферари са многобройни. Машината може да бъде особено полезна за по-доброто разбиране на настройките на автомобила.

„Това е смесица от всичко и е нещо като разбор и работа по корелацията, подготовка за [състезания] и развитие на шофирането – винаги е комбинация от разни неща.“

„Рядко става дума само за едно нещо, защото имате цял ден, в който може да го използвате. Това е много време, което можете да запълните. Очевидно в симулатора има безкрайни възможности и можеш да правиш каквото си поискаш.“

Междувременно Гюнтер Щайнер разкри, че екипът му отдавна е имал договорка да използва симулатора на Ферари, но не всеки пилот на тима е искал да се възползва от това.

„Получаваме определен брой дни или купуваме определен брой дни. Също така имаме същия достъп както миналата година“, каза Щайнер.

„Той [Хюлкенберг] беше извън колата,  заради което VF-23 е напълно нов автомобил за него. Затова той е много заинтересован да направи няколко симулации и се подготви по-добре за състезателния уикенд“, продължи шефът на Хаас. „Правим толкова, колкото смятаме, че е необходимо. В момента правим и още малко сесии там, за да видим дали симулаторът има добра корелация или не.“

„Що се отнася до симулатора, трябва да го използвате докато състезателите са заинтересовани. Ако те изгубят интерес, тогава няма смисъл да го правите. Защото тогава просто влизаш и караш и не научаваш нищо. Но в момента Нико е много мотивиран да го направи, което е добра новина за нас“, добави Щайнер.