Начало Moto News МотоGP: Роси отрича слуховете, че ще ходи в Сузуки

МотоGP: Роси отрича слуховете, че ще ходи в Сузуки

237
0
Валентино Роси,Сепанг,Ямаха

Валентино Роси отрече слуховете, че ще ходи в Сузуки. Те се появиха заради факта, че договорът му с Ямаха изтича в края на 2014 г., което съвпада с връщането на марката в шампионата, планирано за 2015-та. Шеф на екипа ще е мениджърът на Доктора Давиде Бривио (бивш тийм началник на Ямаха) и това допълнително засили приказките.

Това е моят отбор и М1 е моят мотор. Ще продължавам да се състезавам с Ямаха, докато се боря за подиуми и победи – заяви италианецът в интервю за Спийдуийк.

Легендарният пилот спечели първа победа от 2010 г. насам, записвайки този сезон успех на пистата Ассен през юни. Той спечели три титли в 500 куб. см/МотоGP с Хонда (през 2002 и 2003 г.) отиде от 2004-та в Ямаха, където остана до 2010-та и взе още още четири корони (2004, 2005, 2008 и 2009 г.). След това изкара два трудни сезона в Дукати преди да се върне в Ямаха.

В последния старт преди почивката – на пистата Лагуна Сека в САЩ – Роси финишира трети за второто поредно състезание, взимайки трети пореден подиум. Той бе особено доволен от факта, че записа поредно класиране на почетната стълбичка.

Толкова съм щастлив за подиума. Той е дори по-важен и положителен, отколкото този на Заксенринг, тъй като там с Ямаха имахме известни грижи. На Лагуна изглежда малко изоставахме от Хонди-те, но направих добра надпревара с чудесно темпо. Стартирах фантастично, но нямах достатъчно скорост, за да остана с Щефан [Брадл], а след това Марк [Маркес] направи страхотна маневра, за да ме задмине. И той бе твърде бърз за мен. След това направихме добра битка с Алваро Баутиста – коментира Роси.