Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели обяви гумите за Спа, Монца и Сингапур

Пирели обяви гумите за Спа, Монца и Сингапур

49
0
2013,гуми,Нюрбургринг,Пирели

Пирели обяви смесите, които фирмата ще предложи на отборите за първите три състезания от втората половина на сезона. Надпреварите в Белгия, Италия и Сингапур ще се проведат след лятната пауза, отбелязваща средата на сезона.

На легендарната писта Спа италианците очаквано са заложили на хард и медиум смесите. Вертикалното натоварване на предните гуми там е най-сериозно от всички останали трасета. Уникалният завой Червената вода е с най-голяма заслуга за това.

За домашното си състезание на Монца отново в употреба ще влязат двете най-твърди смеси. И докато на Спа има множество бързи завои, то в Италия преобладават дългите прави. Тук може да се очаква блистеринг предвид напрежението, на което са подложени гумите при спиранията от скорости над 300 км/ч до такива под 100 км/ч.

В Сингапур изборът е паднал върху медиум и супер софт. Състезанието през нощта на градското трасе изискват уникални характеристики. Очаква се супер софт сместа да даде максимален грип и да подобри тракцията, докато медиум са избрани заради своята издръжливост.

Всички гуми ще са с конструкцията от 2012 г. и смесите от 2013 г.

„Втората половина на сезона стартира с две от най-напрегнатите за гумите състезания“, коментира спортният директор на Пирели, Пол Хембри. „Сингапур от друга страна е съвсем различно предизвикателство. Това е идеалната територия за гумите супер софт. Както винаги изборът ни е направен с цел да се даде най-добрата възможност за избор на стратегия и най-ефективното използване на гумите.“