Начало Автомобилни новини Ford Motor Co. коригира очакванията си за европейския пазар

Ford Motor Co. коригира очакванията си за европейския пазар

32
0

Ford Motor Co. предвижда по-малка загуба за концерна в Европа за 2013 г. след по-добро от очакваното представяне през втората четвърт на годината. Прогнозата е коригирана, след като концернът записа 1,2 милиарда долара печалба за вторите три месеца на 2013-та.

Предвижданията относно бизнес средата в Европа остават несигурни, но данните за тенденциите и условията в индустрията предполагат възможно начало на стабилизация – се казва в изявление на Ford.

Концернът е с рекордна печалба за първата половина на годината в Северна Америка – $4,8 млрд. На Стария континент представянето досега бе повлияно от отделянето на близо 300 милиона долара за преструктуриране.

Беше наистина много силно тримесечие за Ford. Намираме се в началото на фаза, през която дейността извън Северна Америка започва да придобива все по-голямо значение – обясни главният финансов директор Боб Шанкс.

Компанията отбелязва увеличено търсене на Focus в Китай и на Fusion в САЩ. Това, смятат експерти, демонстрира, че усилията на главния изпълнителен директор Алан Мълали да постигне повече с гамата модели се отплащат. В Китай има увеличение от 69% на продадените автомобили за първите шест месеца на 2013 г., което превръща Ford в един от най-бързо развиващите се производители на най-големия автопазар в света.

Европа бележи много добър прогрес в изпълнението на трансформационния ни план, базиран на продукт, марка и цена. Силното ни темпо в представянето на нови продукти, напасването на производство и доставки към реалното търсене и по-голямото съсредоточаване върху потребителите ни дават възможността да печелим в Европа до средата на десетилетието – допълни Шанкс.

Предвижданията за Стария континент все още са предпазливи, но са отбелязани отделни добри тенденции.