Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер: Флавио знаеше своите граници

Михаел Шумахер: Флавио знаеше своите граници

57
0
Михаел Шумахер, Флавио Бриаторе

Тандемът Михаел Шумахер и Флавио Бриаторе нахлу във Формула 1 в началото на 90-те години на миналия век и бързо стигна до успех благодарение на качествата на двамата. От едната страна бе младият германец, който не признаваше утвърдените авторитети и с агресивния си стил беляза голяма ера от историята на спорта. От другата пък бе италианецът, вещо теглещ конците зад кулисите, който за разлика от своите колеги не излизаше от средите на автомобилните спортове. Управляващият делата на Бенетон в САЩ винаги е имал един не толкова сантиментален и по-скоро съвсем бизнес поглед върху спорта. Това оценява и самият Михаел Шумахер, помолен да хвърли поглед в миналото от Sky Sports F1 (Италия).

„Флавио нямаше понятие от Формула 1 и всичко за него бе ново“, спомня си Шумахер. „Той стана част от този спорт единствено и само заради случайно стечение на обстоятелствата. Той се грижеше за бизнес страната на екипа, докато Том Уолкиншоу и групата около него носеше отговорност за техниката.

Но Флавио си е Флавио и неговата работа бе феноменална. Той бе чудесен мениджър по отношение на финансовата и организационната страна на въпроса. Познаваше добре и своите граници. Знаеше, че не е инженер и не се мешаше в работата на механиците. Намери перфектния баланс за отбора.

Винаги е приятен събеседник и човек може да се разбере лесно с него, стига да не се бъркаш в неговите дела. Тогава той става студен бизнесмен. Ние станахме добри приятели и определено имахме приятни съвместни моменти.“