Начало Други Джош Хил прекрати кариерата си на 22

Джош Хил прекрати кариерата си на 22

103
0
Джош Хил

Синът на световния шампион във Формула 1 за 1996 г. Деймън Хил – Джош – прекрати състезателната си кариера. 22-годишният пилот караше в европейската Формула 3. Той оповести, че няма да се надбягва в останалата част от първенството и спира като цяло с автомобилния спорт.

Идвайки от семейство Хил, нямаше как да не съм привлечен от надпреварите. Научих страшно много неща и изживяването бе невероятно, но не желая да се състезавам, ако не съм отдаден на това на сто процента. В момента имам амбиции в други области и чувствам, че сега е точният момент да се оттегля от автомобилния спорт – се казва в изявлението на Джош.

Младежът бе тръгнал по стъпките на баща си и дядо си – Греъм Хил печели две титли във Формула 1 (през 1962 и 1968 г.), загива в самолетна катастрофа през 1975 г. Греъм и Деймън са единствените баща и син с корони в Гран при в историята на световния шампионат.

Да си роден в семейство като нашето не е леко. Напълно разбираемо е Джош да иска да разбере какво го влече най-много. Правим това съобщение с известна тъга. Вероятно ще има разочаровани „Хил“ фенове, но се надяваме те да ни разберат… Понякога е по-смело да спреш, отколкото да продължиш. Джош има пълната ми подкрепа, както винаги – заяви Деймън Хил.

Роденият на 9 януари 1991 г. Джошуа започва да се състезава през 2008 г. Кара в британските серии Ginetta и Формула Форд, състезава се в Тойота Рейсинг Сирийс. През 2011-та участва в британската Формула Рено и печели първа победа. Миналия сезон бе част от Формула Рено 2.0 NEC, финиширайки трети в генералното класиране с пет победи.