Начало Любопитно PEUGEOT подпомага програмата за подводно изследване UNDER THE POLE

PEUGEOT подпомага програмата за подводно изследване UNDER THE POLE

131
0
PEUGEOT СТАВА ПАРТНЬОР НА ФРЕНСКИТЕ ПОДВОДНИ ЕКСПЕДИЦИИ - UNDER THE POLE

PEUGEOT става официален партньор на програмата за подводно изследване – UNDER THE POLE, която съчетава иновативни експедиции по света и научни изследвания, за да допринесе за по-добро познаване и опазване на океаните. PEUGEOT и UNDER THE POLE споделят обща визия, която поставя научните изследвания и технологичните иновации в услуга на опазването на околната среда.

ALLURE: PEUGEOT предприема конкретни действия, като доставя два автомобила на UNDER THE POLE
EMOTION: PEUGEOT подкрепя голяма френска екологична програма
EXCELLENCE: PEUGEOT и UNDER THE POLE поставят научните изследвания и технологичните иновации в услуга на околната среда

Програмата UNDER THE POLE е основана от Ghislain Bardout и Emmanuelle Périé-Bardout през 2008 г. в Конкарно, Франция. За да допринесе по конкретен начин за дейността на UNDER THE POLE, PEUGEOT ще предостави два автомобила BOXER, които могат да транспортират цялото оборудване, необходимо за изпълнение на различните мисии на програмата.

Трите мисии на UNDER THE POLE

Организираните иновативни експедиции по целия свят ще са фокусирани върху научно изследване на океаните, особено в полярни или изолирани региони. Ще бъде осъществена подкрепа на научните изследвания, по-специално чрез програмата DEEPLIFE, която изследва местата с морски животни в мезофотичната зона (30 до 200 метра дълбочина) и тяхната ключова роля във функционирането на морската екосистема. Ще се работи за опазване на океаните, въз основа на убеждението, че знанието придобива пълното си значение само ако е споделено.

PEUGEOT се ангажира с околната среда

По същия начин, по който UNDER THE POLE използва научното познание за океаните за тяхното опазване, PEUGEOT непрекъснато внедрява иновации, за да предложи чиста, достъпна и устойчива мобилност на възможно най-много хора, с глобална и амбициозна цел: нулев въглероден отпечатък до 2038 г.

Тази амбиция започва с ясна пътна карта за електрификацията на продуктите на PEUGEOT:

2023: Всички модели в гамата на PEUGEOT са електрифицирани,
2025: PEUGEOT ще предлага 100% електрическа гама
2030: 100% от автомобилите PEUGEOT, продавани в Европа, ще бъдат 100% електрически.

Планът Carbon Net Zero до 2038 г. надхвърля електрификацията на моделите на PEUGEOT, като също така се вземат предвид:

  • Материалите, използвани за проектиране и производство на продукти, по-специално увеличаването на рециклирани материали
  • Редуциране на използваната енергия чрез намаляване на промишлените нужди и задоволяването им във все по-голяма степен с възобновяема енергия,
  • Създаване на кръгова икономика за материали и стоки, от дизайна на продуктите до края на техния живот, чрез възприемане на подхода „4R“: ремонт, повторно производство, повторна употреба, рециклиране.

Членовете на екипа UNDER THE POLE получиха доставката на двата PEUGEOT Boxer, които ще използват за транспортиране на оборудването по време на предстоящите експедиции. Първият PEUGEOT Boxer ще бъде използван за теглене на съда за гмуркане и транспортиране на оборудването, необходимо за различните мисии на програмата.

Второто превозно средство ще бъде използвано за теглене на „образователна каравана“ във Франция с цел повишаване на осведомеността на широката общественост относно опазването на океаните.