Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели предупредиха, че вероятно пак ще има F1 стартове с 4 бокса

Пирели предупредиха, че вероятно пак ще има F1 стартове с 4 бокса

46
0
гуми,Пирели

Пирели предупредиха, че вероятно във Формула 1 отново ще има състезания с четири спирания в бокса, след като планираните промени по гумите на компаниите няма да бъдат въвеждани. Надпреварата в Испания, по време на която бяха направени повече боксове, стана причина за сериозни критики по адрес на доставчика на гуми.

След близо месец планове за промени обаче Пирели изоставиха идеята и ще приложат единствено решението си за спиране на проблема с разслояването на гуми. Те така и не успяха да получат единодушна подкрепа, а от ФИА бяха категорични, че промени са разрешени единствено заради сигурността – не и заради броя спирания в бокса.

При това положение моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри предупреди, че вероятно тепърва ще има надпревари с повече от обичайните питове.

В тазгодишния календар има 19 старта, а това означава много различни условия. Отборите наистина подобряват управлението на гумите, както видяхме през последните няколко сезона и до момента, когато стигнем Унгария, нещата горе-долу се уравновесяват. Но мисля, че ни предстоя трудни надпревари. Идва Силвърстоун и ако там е топло, ситуацията ще е сложна от наша гледна точка. Вероятно ще има още състезания с четири бокса – нещо, което заявихме, че не искаме да се случва. Трябваше да променим твърдата смес (хард), за да го избегнем, но за целта бе нужно съгласие от всички екипи, а сме наясно, че това няма да се случи. Можем да го направим, ако поискат. Посланието ми обаче е да потърпим още няколко старта. Говорим за средни стойности и в рамките на сезона целта ни е средно два бокса – обясни Хембри, цитиран от autosport.com.

Лотус например вече изразиха недоволство от консервативния подход на Пирели при избора на гуми за следващите три старта. Тимът от Енстън е един от екипите, блокиращи промяна в смесите.