Начало Любопитно Трябва ли да притежавам модел на F1?

Трябва ли да притежавам модел на F1?

1655
0

Като фенове на Формула 1 всеки от нас иска максимално да се доближи до спорта. И какъв по-добър начин да се докоснем до F1 от това да притежаваме любимия  си болид? Разбира се, истински автомобил от F1 струва милиони, затова мнозина избират колекционирането на миниатюрни модели като алтернатива.

Всеки колекционерски модел на автомобил от F1 е точно умалено копие на оригиналния болид. От аеродинамичните извивки на каросерията и окачването до сложните детайли на двигателя в по-големите мащаби, всяка част е възпроизведена до съвършенство. Моделите могат да бъдат изискана декорация на вашия дом или офис, или чудесен избор за подарък на близки и приятели.

CMC, M-221, Alfa-Romeo P3 Caracciola, winner GP Monza 1932, #6 Limited edition 1,000 pieces

Подобно на много колекционерски предмети, моделите на автомобили от Формула 1 се произвеждат в лимитирани серии, което ги прави редки и ценни. След като определен модел е разпродаден,  той не се произвежда отново и стойността му се увеличава с времето. Това прави колите от F1 отлична възможност за инвестиция.

Така че, ако сте фен на F1 и автомобилите, защо не започнете своя собствена колекция днес? Има редица производители, които произвеждат F1 модели в различни мащаби, като Minichamps,  Solido, Bburago и др.

Minichamps моделите са по-висок клас с изящни детайли и прецизни пропорции. Предлагат се в мащаби 1:18 и 1:43, изработени от метал (die-cast) или от смола (resin) в лимитирани серии.

Solido произвежда метални модели в мащаб 1:18 за момента само на Renault, Alpine и McLaren, но се очаква гамата им да се разшири в близкото бъдеще. Много добро съотношение цена-качество.

Bburago са метални модели на съвременни автомобили F1 в мащаби 1:18 и 1:43. Отличен избор за най-младите ентусиасти на достъпна цена без компромис с качеството.

Hachette предлага най-голямо разнообразие от модели за F1 в мащаб 1:43 на достъпни цени. Гамата включва модели от 1955 до наши дни с най-голямо разнообразие от отбори като BMW, Brawn, Brabham, Honda, Tyrell, Ferrari и много други.

Освен моделите на болиди чудесно допълнение към всяка колекция е и умален модел на любимия ви пилот или реплика на неговата каска

В Хобиленд може да намерите  фигурки на знаменити пилоти от висококачествена смола в мащаб 1:43, табелки с имената и годините на F1 шампионите и разнообразие от умалени реплики на пилотски каски в мащаб 1:5

Цялата гама състезателни автомобили и фигури може да намерите на сайта па Хобиленд в секция „Състезателни автомобили“:

За сръчните фенове на автомобилите предлагаме сглобяеми модели, лепила, бои, спрейове, инструменти и довършителни материали.  Частите на тези модели са прецизно изработени от полистирен и процесът на сглобяване и оцветяване е отлично занимание за свободното време. Автомобилните модели обикновено са в мащаб 1:24, а мотоциклетите в 1:12.

Линк към секция „Сглобяеми модели“:

Колекционерите могат да намерят при нас не само реплики на състезателни автомобили от F1, Световния рали шампионат или 24 часа на Льо Ман, но и детайлни умалени модели на над 4000 превозни средства, сред които емблематични коли от света на киното, исторически модели от зората на автомобилостроенето и най-новите концептуални разработки в автомобилния дизайн от най-добрите световни производители– AutoArt, CMC, NOREV, GT SPIRIT, OTTOmobile, Sun Star, KYOSHO, IXO, Greenlight.

Линк към цялата секция с „Колекционерски модели“.