Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хембри се оттегли от петъчната пресконференция

Хембри се оттегли от петъчната пресконференция

99
0
Пирели, Пол Хембри
снимка: Пирели

Моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри се оттегли от днешната официална пресконференция в рамките на уикенда за Гран при на Канада. Решението е било взето по съвет на адвокатите на италианската компания.

Гумите на Пирели са може би най-обсъжданата тема във Формула 1 от началото на сезона. От неделята, в която бе проведена надпреварата в Монако обаче, те са в центъра на скандал заради проведен с Мерцедес тест на пистата Каталуния, в който тимът от Бракли използва тазгодишния си болид. По програма Хембри трябваше да се яви на събитието, което се организира от ФИА и на което присъстват представители на екипите.

Говорител на Пирели обаче потвърди на пистата Жил Вилньов, че британецът е бил посъветван от адвокатите да не се появява.

На пресконференцията трябва да присъстват шефовете на Мерцедес, Ред Бул и Ферари – Рос Браун, Кристиан Хорнер и Стефано Доменикали. Те са сред основните действащи лица в скандала с теста. Шампионският тим и Скудерията подадоха в Монако протест срещу съперниците си.