Начало Избрани Алфа Ромео също ще бъде със специална ливрея на Монца

Алфа Ромео също ще бъде със специална ливрея на Монца

527
0
Алфа Ромео С43
снимка, Алфа Ромео

Алфа Ромео също ще използва специална ливрея на Монца. Отборът от Хинвил отбелязва премиерата на автомобила „Alfa 33 Stradale“. По този начин Алфа Ромео стана вторият тим след Ферари с уникална еднократна разцветка за състезателния уикенд в Италия.

Поразителната еднократна ливрея има златни акценти. Те са разположени върху трикольора на италианския флаг, който украсява капака на двигателя. Тази разцветка ще бъде използван през целия уикенд на Монца пилотите на Алфа Ромео Валтери Ботас и Гуаню Жу

Това е вторият пореден уикенд, в който Алфа Ромео използва специална разцветка. Миналата седмица екипът от Хинвил бе с уникално оцветяване, проектирано от швейцарския артист Boogie.

Управляваният от Заубер отбор ще прекрати партньорството си с Алфа Ромео в края на сезон 2023. Така на практика ще бъде последното домашно състезание на този алианс.

По този повод екипът избра да отдаде почит на премиерата на най-новия автомобил „Alfa Romeo 33 Stradale“. Той беше представен по-рано тази седмица в музея на марката край Милано. Това се случва 56 години след първоначалната премиера на модела

„С наближаването на домашното ни състезание в Монца за нас е удоволствие да представим тази невероятна ливрея. Тя е истинска почит не само към 33 Stradale, но и към Алфа Ромео като цяло и към страната, от която произхожда – Италия“, сподели Алесандро Алуни Брави.

„Тази ливрея вероятно е една от най-красивите, които някога сме имали върху автомобил. Да я покажем пред родната публика – включително стотици членове на екипа ни от Хинвил на трибуните – е чест за всички нас. Лично аз съм развълнуван от препратките към 33 Stradale. Оригиналният модел от 1967 г. беше емблематичен автомобил, който повлия на стила и дизайна на едно поколение и след това. Най-новото му въплъщение въплъщава цялото това наследство, като същевременно определя пътя към бъдещето на Алфа Ромео“, добави управляващият директор на Заубер.

Ръководството на Алфа Ромео също коментира специалната ливрея за Монца

„С новия 33 Stradale искахме да създадем нещо, което да отговаря на нашето минало, да служи на марката и да накара феновете да се гордеят. Такъв резултат може да бъде постигнат само благодарение на опита, упоритата работа и страстта на нашия екип, с подкрепата на ръководството. То има ясната амбиция да допринесе за написването на глави от бъдещето на марката, при пълно зачитане на нейната уникална история. Това е първият автомобил на марката от 1969 г. насам. Обещавам, че няма да е и последният. Специалната ливрея на тима въплъщава духа, страстта и визията, които вложихме в 33 Stradale. Тя е чист, класически спортен стил и съчетава външния вид с представянето. Нямам търпение да я видя на пистата този уикенд“, заяви главният изпълнителен директор на Алфа Ромео Жан-Филип Импарато.

Алфа Ромео най-вероятно ще остане в F1 и през следващата година. Очакванията са италианският производител да си партнира с Хаас. Американският отбор дори ще използва двигатели на Ферари, които са брандирани с името на марката. Сделката трябва да бъде обявена този уикенд