Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предстои осми кръг на БгФ1 2023 – ГП на Италия

Предстои осми кръг на БгФ1 2023 – ГП на Италия

218
0
БгФ1 ГП на Италия 2022

Българския Формула 1 шампионат се завръща след дълга лятна пауза. Тази неделя, пилотите от БгФ1 се завръщат на легендарната Монца. Храмът на скоростта ще бъде домакин на втория спринтов уикенд този сезон!

До този момент на тестовете, пилоти и отбори работят по различни програми. Най-впечатляващо изглежда представянето на Иван Иванов от Sparta Racing Team. Изглежда, че в дълга серия от обиколки, настройката на техния болид е най-добра. Това дава сериозна заявка за победа и едно ново начало за отбора през втората половина от сезона.

Разликите във времената на пилотите са изключително близки. Най-бързи в квалификационни условия към момента изглежда, че са пилотите на Oracle Apex Racing. Именно един от пилотите на Oracle спечели последната надпревара в шампионата – ГП на Австрия.

Николай Караколев успя да спечели състезанието на пистата Ред Бул Ринг по изключително спорен начин. Той раздели мненията между пилотите в шампионата за това дали рейс контрола успява да вземе правилните решения за случващото се на пистата. Караколев определено ще бъде решен на всичко, за да потърси нов успех на Монца, доказвайки, че тази победа не е била случайна.

Скоростта на водачите в класирането – NetRex Grand Prix все още е загадка. По всичко личи, че отбора отново не показва пълния потенциал на своя болид. Разбира се, не бива да отписваме шампиона за сезон 2022 – Иван Леонов. Историята ни показва, че Леонов се завръща по-силен от всякога, именно след лятните паузи в шампионата и не оставя никакъв шанс на конкуренцията. Последните три победи, в последните три сезона на Монца, са именно на името на Леонов. Той е единственият пилот печелил на едно и също трасе три поредни сезона. Това определено поставя Леонов като фаворит №1 за победата тук.

Макар и шампионата при конструкторите до някъде да изглежда предрешен, титлата при пилотите определено не е. Иван Леонов към момента заема първото място в класирането с актив от 167 точки. Втори е Самуил Иванов, който изостава със само 47 точки от първия. Иван Иванов е плътно зад тях, който е натрупал 109 точки в своя актив, все още без нито една победа този сезон. По-назад топ 5 допълват – Николай Караколев (85 точки) и Насим Рула (70 точки). Ростислав Анастасов (54 точки), Петър Николов (47 точки), Ивайло Каменов (35 точки), Божидар Стоянов (16 точки) и Васил Иванов (13 точки) допълват останалите места в топ 10.

Гледайте БгФ1 ГП на Италия, тази неделя – 17 -ти септември от 20:00 часа на живо в Twitch канала на шампионата – https://twitch.tv/cukambg

Графика за състезателният уикенд ще бъде както следва:

  • 19:00 Свободни тренировки
  • 20:00 Квалификация (начало на живото предаване)
  • 20:20 Спринт – 10 обиколки
  • 20:40 Основно състезание – 37 обиколки (пилотите завършили ТОП 8 в спринта, стартират в обратен ред в основното състезание)