Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен коментира сблъсъка с Перес в Япония: Това беше доста отчаяна маневра

Магнусен коментира сблъсъка с Перес в Япония: Това беше доста отчаяна маневра

1015
0
Кевин Магнусен и Серхио Перес
Кевин Магнусен и Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кевин Магнусен коментира сблъсъка със Серхио Перес в Гран при на Япония. Пилотът на Хаас не се сърди на своя съперник заради случката на Фибата. Магнусен определи маневрата на мексиканеца като „отчаяна“, тъй като в крайна сметка е съсипала състезанията и на двамата.

Магнусен потегли от по-задната част на колоната. Пилотът на Хаас избегна хаоса в първи завой и спечели няколко позиции. В същото време Серхио Перес счупи предно крило заради контакт с Люис Хамилтън. Състезателят на Ред Бул направи извънреден питстоп и се върна на последна позиция

Перес си проби път напред и се залепи зад гърба на Магнусен. Датчанинът се защитаваше доста упорито и не позволяваше да бъде изпреварен прекалено лесно. В 12-тата обиколка Перес атакува Магнусен от вътрешната страна на завоя „Фибата“. Пилотът на Хаас обаче леко затвори вратата, което доведе до сблъсък. В резултат на това мексиканецът получи още поражения по колата и направи още едно спиране в бокса. Неговият съперник от Хаас се завъртя и унищожи гумите си. Така в крайна сметка този инцидент съсипа състезанието и на двамата опитни пилоти.

„Перес удари задната ми гума. Това беше доста отчаяна маневра. Завъртях се и след това се наложи да вляза в бокса“, сподели Магнусен.

Съвсем очаквано, Перес беше наказан за случилото се и по-късно отпадна от надпреварата. Същевременно Магнусен финишира на 15-та позиция и не спечели точки. Състезателят на Хаас призна, че стратегията му не е проработила заради удара с мексиканеца.

„Боксът дойде твърде рано за стратегия с две спирания и заради влошаването на състоянието на гумите, което имахме в автомобила“, каза Магнусен. „Всъщност ситуацията се влоши още повече, тъй като се наложи да направим питстоп в този момент. Този удари сложи край на нашето състезание – и на това на Чеко, разбира се.“

Самият Перес призна, че вината за този инцидент е изцяло негова.

„Имах доста трудности с предната част на колата при спиране. „Опитах се да се гмурна, но не успях да спра навреме и се ударих с Кевин. Това беше изцяло моя грешка“, каза пилотът на Ред Бул.

Съотборникът на Магнусен Нико Хюлкенберг финишира на 14-та позиция. Германецът също завърши една много тежка надпревара на пистата Сузука.

„Смятам, че останах встрани от хаоса на старта. Пред мен имаше няколко автомобила, които се удариха. Успях да се възползвам от това като минат от вътрешната линия и спечелих три-четири позиции, което беше доста приятно и полезно“, каза Хюлкенберг.

„След това спечелих още една позиция заради проблемите на някой друг състезател. Имахме стратегия с три спирания и очевидно не сме най-добрите в управлението на гумите заради което мисля, че това беше правилното решение“, добави пилотът на Хаас.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)