Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул приветстват промените в гумите на Пирели

Ред Бул приветстват промените в гумите на Пирели

28
0
Себастиан Фетел

Ред Бул приветстват промените в гумите на Пирели, заяви шефът на екипа от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер.

Италианската компания ще направи нови смеси още за Гран при на Канада (първоначалният план бе те да са готови за надпреварата на Силвърстоун във Великобритания), след като бе подложена на критики относно износването.

Моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри дори изтърва нервите си в споровете и попита дали останалите екипи в F1 искат Пирели да дадат на Ред Бул гуми, с които да спечелят шампионата, „тъй като случаят в момента изглежда точно такъв“.

Вероятността шампионският отбор да има полза от промените бе отбелязана, но Хорнер настоя, че тимът му няма да получи предимство. Според него Пирели просто действат в най-добрите интереси на целия спорт с това си решение.

Всичко е част от предизвикателството на Формула 1. Ейдриан Нюи и екипът му трябваше да се справят с промени през последните няколко години и винаги са отговаряли добре в подобни условия, но те са едни и същи за всички. Мнението ни по отношение на гумите винаги е било едно и също – още от първото състезание. Спечелихме две от петте надпревари досега и сме в добра позиция в шампионата, но понастоящем твърде много зависи от гумите, не от състезанието между пилотите. В крайна сметка е в интерес на Пирели (да направи промени). Те са достатъчно голяма компания и достатъчно ресурси, за да поправят проблема. Всичко е в името на хубавите надпревари в следващите няколко Гран при – заяви той, цитиран от Спортинг Лайф.