Начало Други Пилотите на Тойота са убедени в силата на екипа и колата си

Пилотите на Тойота са убедени в силата на екипа и колата си

51
0
Антъни Дейвидсън,Себастиен Буеми,Стефан Саразен

След фантастичен (по собствените му думи) първи сезон с Тойота Рейсинг, Алекс Вурц е готов да направи втората крачка с екипа си в световния шампионат за състезания за издръжливост (WEC) и 24 часа на Льо Ман. Целта му е като на целия отбор: да стане №1 в категорията, като същевременно обаче австриецът остава здраво стъпил на земята.

– Миналата година надхвърлихме собствените си очаквания. Първият сезон бе много окуражаващ и показа съвършено ясно, че имаме потенциала да спечелим Льо Ман и титлата в световния шампионат. Не бива обаче да сме свръх самоуверени. Все още ни предстои огромно предизвикателство и е необходимо да се представим на максимално високо ниво, за да постигнем целите си – заяви Вурц.

Пилотът очаква подобрената версия на TS030 Hybrid да е по-бърза от предишната, а и вече е усетил напредъка по време на тестовете.

Алекс продължава да е в екип с Никола Лапиер и Казуки Накаджима. Никола отбеляза, че Тойота Рейсинг са изненадали сами себе си със скоростта си през 2012 г. от самото начало на участието си в WEC. За японския му колега едно от най-важните неща е духът, демонстриран от тима от старта на проекта до ден-днешен:

– Този дух ни прави по-силни от момента на първия тест през януари 2012-а и ни даде основата за сериозен напредък през 2013-а.

Вторият екипаж на Тойота Рейсинг се води от Антъни Дейвидсън. Англичанинът бе известно време извън колата след зловещия си инцидент по време на 24 часа на Льо Ман. Тогава автомобилът му излетя във въздуха и при последвалия удар той спука два прешлена. За щастие пилотът се размина с операция и се възстанови напълно.

– В страхотна форма съм и готов да се състезавам. Фитнесът ми е на ниво. Работих здраво, за да го поддържам по време на възстановяването си. Беше чудесно, че успях да тествам колата без каквито и да било проблеми, както и да се състезавам в 24 часа на Дайтона – това потвърди, че пак съм във форма – заяви Антъни.

Голямата цел за него през сезон 2013 е да спечели за първи път Льо Ман – тази година се навършват 10 години, откакто за първи път кара в легендарната надпревара:

– Натрупах много опит и се чувствам готов да победя. А когато се състезаваш за тим като Тойота, е лесно да си поставиш подобна цел. Не съм тук просто за участието, а за да печеля.

Съекипникът му Стефан Саразен заяви от своя страна, че отборът е готов да се бори с Ауди. Заедно с него и Дейвидсън отново ще е Себастиен Буеми, който преподписа договора си за трети пилот в Ред Бул във Формула 1 и продължава да кара в WEC като допълнителна програма.