Начало Рали Льоб не смята да променя плановете си за 2013 г.

Льоб не смята да променя плановете си за 2013 г.

39
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб не смята да променя плана си, да участва само в четири състезания от календара на Световния рали шампионат. След като спечели на откриването в Монте Карло, в Швеция той бе победен от бившия си съотборник Себастиен Ожие. В следващите две надпревари, в Мексико (7 до 10 март) и Португалия (11 до 14 април), рекордьорът по титли в рали спорта обаче няма да участва.

„Не разбирам защо всеки ме пита за повече стартове от тези, които съм заявил”, не крие учудването си Льоб в интервю за Motorsport aktuell. Той потвърждава, че следващото му участие зад волана на Ситроен DS3 WRC е в рали Аржентина (2 до 5 май). През октомври по време на домашното му рали Франция, Льоб ще кара за последен път WRC кола. „Моето решение да започна да карам на писта е ясно от няколко месеца. С това решение са запознати и всички в Ситроен. Имам различни ангажименти, но ще се кача в рали кола отново малко преди надпреварата в Аржентина.”

Французинът ще участва цял сезон за своя екип Sebastien Loeb Racing в новите GT серии. Заедно с португалеца Алваро Паренте той ще кара Макларън MP4-12C.

До своя следващ и същевременно предпоследен старт във WRC след три месеца в Аржентина, Льоб ще прави тестове със своя Макларън. Освен това той е предвидил и ски почивка в програмата си.

„Отдавна не съм го правил и ще се радвам отново да се насладя на подобно преживяване”, заявява в заключение Льоб. Стартът на сезона в GT сериите е на 31 март в Ногаро.