Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: За момента изглеждаме доста конкурентоспособни. Условията утре обаче ще се променят

Льоклер: За момента изглеждаме доста конкурентоспособни. Условията утре обаче ще се променят

3364
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Пирели

Шарл Льоклер бе най-бърз и в двете петъчни свободни тренировки на пистата Имола за радост на тифозите, които се надяват новостите по SF-24 да помогнат на Ферари да се бори за победи. Монегаскът коментира, че денят е бил положителен като цяло.

„Програмата ни премина гладко и проведохме всички тестове, които бяха планирали. За момента изглеждаме доста конкурентоспособни. Условията утре обаче ще се променят малко. Особено по отношение на вятъра, така че трябва да очакваме тези промени“, заяви Льоклер.

„Новостите изглежда работят според очакванията ни. Това е още един позитив. И беше страхотно да видя толкова много червени флагове по трибуните!“, допълни Льоклер.

Карлос Сайнц приключи тренировките шести, но и той каза, че денят е бил добър за тима на Ферари.

„Първата тренировка бе силна за мен. За втората направихме някои промени, които изглежда бяха в правилната посока и бях сравнително доволен от колата. Не направих чиста обиколка със софт, но съм убеден, че сме в добра позиция. Хубаво е, че след два спринтови уикенда имахме време да тестваме и да опитаме различни неща по колата, особено като се има предвид с какъв нов пакет сме тук. Все още имаме малко работа преди квалификацията, но вече нямам търпение за утре“, коментира Сайнц.