Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дразнилите Верстапен на Имола фенове му се извиниха

Дразнилите Верстапен на Имола фенове му се извиниха

1586
0
фенове, тифози, запалянковци, Макс Верстапен
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Феновете, които дразниха Макс Верстапен на пистата Имола и той отговори, показвайки среден пръст, му се извиниха. Пилотът на Ред Бул разказа по време на уикенда в Емилия Романя, че забелязал неприлични жестове при преминаването си през питлейна.

„Докато минавахме през питлейна много хора ръкопляскаха. Един човек обаче правеше определени жестове, така че аз му показах среден пръст. И следващия път като минах от там и той пляскаше! Така че, нали разбирате, учат се. Лесно е да си гаден към пилотите, но аз също мога да се държа така! Но всичко е наред“, разказа Верстапен.

В края на уикенда в социалните мрежи бе публикувано видео от двама тифози, които се извиниха на Верстапен за поведението си

„Здрасти, Макс, искаме само да се извиним за това, че бяхме идиоти. Извинявай за жестовете с палци надолу. Нямаш вина за това, че ни показа среден пръст. Ние много се гордеехме, че го направи. Да, подскачахме като малки момиченца! Искаме да ти благодарим, Макс. След тази случка ти си легенда за нас и в сърцата ни. Обичаме те, че го направи!“, казаха феновете.

Междувременно в публичното пространство се появи любопитна теория относно това как може да продължи кариерата на Верстапен

Бъдещето на трикратния световен шампион все още е част от т.нар. silly season, тоест приказките и слуховете кой пилот къде ще кара, който тази година започна необичайно рано с обявеното привличане на Люис Хамилтън от Ферари още преди началото на състезателната година. Новата теория е на бившия F1 пилот и настоящ телевизионен коментатор Карун Чандок. Според него Верстапен може да се оттегли в края на 2025 г., за да си почине.

„Все по-често си мисля, че Макс ще остане в Ред Бул за 2025 г., но след това може да излезе от спорта за година. И след това през 2027-ма може да отиде където си поиска, нали? Верстапен често е говорил за амбициите си да направи Льо Ман, да пробва други дисциплини в автомобилния спорт. И си мисля, че може да се отдръпне за 2026-та и да види кой как ще се справи в F1“, посочи Чандок.

„Люис ще е в края на двегодишния си договор с Ферари – Верстапен би могъл да отиде там. Или да се присъедини към Мерцедес. Или да се върне в Ред Бул. Според мен би могло да се случи“, допълни той

Понастоящем се твърди, че Тото Волф от Мерцедес ще чака решението на Верстапен дали да напусне Ред Бул чак до октомври. Австриецът бил готов дори да изпусне Карлос Сайнц.

Чандок каза още, че настоящият пазар на пилоти е изключително странен по стандартите на Формула 1.

„Имаме пилот, който е с договор да кара до средата на 40-те си години – Фернандо Алонсо. Друг подписа с един от най-големите отбори в F1 като договорът му стартира, когато той ще е навършил 40. Същевременно младеж като [Андреа] Кими Антонели, който не е карал в F3, дори няма пълен сезон в F2 е играч на пазара. Дори се говори дали няма да замести някого по средата на сезона. На никого и през ум не му минаваше, че Верстапен може да си тръгне от Ред Бул, докато не избухна всичко около тим. Някои доста необичайни неща се случват на пазара на пилоти“, отбеляза Чандок.