Начало Автомобилни новини Renault показва Scenic XMOD в Женева

Renault показва Scenic XMOD в Женева

361
0
Renault Scenic XMOD

Новият Scenic XMOD на Renault ще има световна премиера в началото на март по време на автомобилния салон в Женева. С иновативната си Extended Grip тракшън контрол система, софт-роудър външен вид, чисто новият Energy TCe130 двигател и новата дизайнерска идентичност на марката, това попълнение завършва линията Renault Scenic.

Scenic XMOD стилно съчетава външните белези на кросоувър с изискания свят на MPV. С увеличен клиренс и специални лети джанти, автомобилът се отличава с изразителен дизайн, вдъхновен от кросоувърите: специални предна и задна брони, странични прагове и хромирани релси на покрива. Благодарение на новата дизайнерска идентичност на Renault и характерните дневни LED светлини, новата предна част е още по-изразителна.

Водачът седи в подобна на кокпит среда, за което спомага изключителната фиксирана централна конзола и набор от контролни инструменти. Въртящият се контролер за напълно новата Extended Grip тракшън контрол система и движещият се във всички посоки джойстик за управление на мултимедийната система, са лесно достъпни.

Scenic XMOD е първият модел в гамата на Renault, оборудван с напълно новата Extended Grip система. Тази новаторска тракшън контрол система позволява на автомобила да стъпва уверено върху пътя при всякакви условия на движение (сняг, кал, пясък и т.н.). Чрез ръчно превключване на въртящия се контролер, позициониран върху централната конзола, водачът може да избира между три режима – Expert, Road и Loose Ground.

Обемът на багажника достига до 555 литра. Този на допълнителните места за съхранение на вещи възлиза на 71 литра. Седалките са независими, сгъващи и свалящи се, като по този начин на пътниците се предлагат множество конфигурации за оформяне на пътническото отделение. Renault Scenic XMOD ще се произвежда в завода в Дуе (Франция).