Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун си татуира пистата в Маями в чест на победата на...

Зак Браун си татуира пистата в Маями в чест на победата на Норис там

1005
0
Зак Браун, Ландо Норис
Зак Браун и Ландо Норис; снимка: Макларън

Зак Браун си татуира пистата в Маями в чест на победата на Ландо Норис там по-рано през сезон 2024. Главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг вече имаше една татуировка – за успеха на Даниел Рикиардо в Италия през 2021 г. След първия триумф на Норис във Формула 1 той сподели, че няма нищо против да се сдобие с още една рисунка.

Победата в Маями бе вторият успех на Макларън под ръководството на Зак Браун. Доверието в уменията на американския мениджър е такова, че той сключи договор да продължи да заема поста си в Уокинг чак до 2030 г.

„Да, пак го направих! Още една татуировка, този път за победата ни в Маями – първата на Ландо в F1“, написа Зак Браун в социалните мрежи

„Трябва да отбележа, че беше точно толкова болезнено, колкото и първия път. За щастие Ландо беше там, за да ми дава нужния кураж… съвсем не!“, добави американският мениджър.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zak Brown (@zbrownceo)

Макларън се развива във възходяща посока от миналия сезон насам. Под ръководството на Андреа Стела отборът започна да постига успехи по пътя към крайната си цел – да се бори редовно за победи и за шампионата. Тимът от Уокинг е един от най-старите и най-успешни отбори в Гран при. Все пак екипът проявява предпазливост в прогнозите, въпреки че някои наблюдатели го броят вече сред претендентите да свалят Ред Бул от върха в спорта.

„Според мен е невъзможно да се предвиди дали ние, Ферари или Ред Бул ще е в челото този уикенд. Това прави нещата толкова вълнуващи“, отбеляза Норис

„Битката отново ще е доста близка. Голяма роля ще играе преодоляването на бордюрите. Предполагам, че все пак от Ферари ще са фаворити заради силната им максимална скорост. Ако се огледате, то вероятно ще видите, че тяхната кола пасва най-добре на пистата тук“, допълни английският пилот на Макларън.

Оскар Пиастри бе малко по-оптимистично настроен.

„Вече определено сме в борбата. Мисля, че последните няколко състезателни уикенда, през които карахме на различни типове писти, го доказаха“, коментира австралиецът.