Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен доволен от второто място: Определено щях да приема тази позиция още...

Верстапен доволен от второто място: Определено щях да приема тази позиция още преди квалификацията

3520
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Иван Тенчев, Монреал. Макс Верстапен бе видимо доволен, въпреки че остана втори в квалификацията за Гран при на Канада. Той изравни времето на Джордж Ръсел в края на сесията, но направи тура си по-късно и затова остана зад пилота на Мерцедес. За първи път от финалното състезание в Херес през далечната 1997 г. първата позиция се решава от правилото за равно време в обиколка. За Макс обаче този път това бе успех, защото това е четвъртият пореден уикенд, който върви трудно за него и Ред Бул.

„Мисля, че в края на краищата като цяло направихме добра квалификация“, заяви Верстапен

„Целият уикенд все още е малко труден за нас и приемам като добър резултат да сме втори. Влизайки в квалификацията, определено бих бил доволен от този резултат. Фактът, че битката бе толкова близка в края, прави нещата наистина вълнуващи и за състезанието. Бяхме наясно, че от Мерцедес ще са всъщност фаворити още преди Q3, защото темпото и колите им изглеждаха много силни“, каза още Верстапен.

Верстапен бе по-доволен от поведението на своя болид в сравнение с последния уикенд в Монако. Там проблемите на RB20 бяха видимо по-големи.

„Всъщност, аз се чувствах добре и в Монако, но това просто не беше нашето трасе. Не бе за нас. Тук пистата е по-гладка, няма тези неравности. Не всичко зависи само от механичните настройки. Тук аеродинамиката има по-голямо значение и вървяхме по-добре. Уикендът обаче не върви гладко. Имахме някои неприятности и нещата не изглеждаха страхотни за нас, но не бяхме и толкова далеч“, допълни Верстапен.

Според Макс е почти невъзможно да се прогнозира състезанието, защото на практика никой не знае как точно ще работят гумите, кога ще се появи грейнингът и т.н.

„Мисля, че ще е доста интересна надпревара с гумите, как ще се справи всеки. Времето също може да окаже огромно влияние, дъждът може да започва и спира. Така че се надяваме, че ще бъде много вълнуващо“, коментира нидерландецът.

Макс Верстапен не бе изненадан от скоростта на Мерцедес. Според него още от началото на уикенда е личало, че те имат скорост тук и развитието им в последните състезания е позитивно. Той заяви още, че наистина има огромен опит на мокро, натрупан в Нидерландия и Великобритания. Не е загубил увереност на дъжд, но не е наясно какво ще е поведението на колата върху новия асфалт, на шиканите и в останалите части на пистата и няма нужния опит при подобни условия с настоящия болид.