Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Имам прекрасни спомени от пистата в Барселона

Верстапен: Имам прекрасни спомени от пистата в Барселона

599
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен изказа мнението си относно предстоящата Гран при на Испания. Пилотът на Ред Бул има прекрасни спомени от трасето край Барселона, след като записа първата си победа тук. Този уикенд целта на Верстапен е да спечели още едно състезание и да се затвърди на първото място във временното класиране.

Верстапен спечели последния старт в Канада. Нидерландецът показа много добра скорост на изсъхващата писта в Монреал. Успехът на Верстапен дойде и благодарение на страхотната стратегия на неговия отбор. Благодарение на нея той успя да се справи с Ландо Норис и да контролира събитията в заключителната фаза на борбата

Пилотът на Ред Бул познава отлично пистата край Барселона. Именно тук той спечели първата си победа в F1 през 2016 г. После той записа още четири подиума на това трасе. Верстапен спечели последните две издания на Гран при на Испания. Съвсем очаквано, целта му е да запише трети пореден успех този уикенд.

„Връщаме се към европейските състезания след кратко прекъсване“, сподели Верстапен. „Тази седмица бях във фабриката на отбора, за да се подготвя за Гран при на Испания. Това е първото състезание от една натоварена тройна програма.“

Този уикенд Верстапен ще използва специална каска. Нейният дизайн отдава почит на всички фенове на нидерландеца.

„Барселона ще бъде първото състезание, в което ще дебютирам с новата си оранжева каска. Това е в знак на почит към моите фенове и цялата им подкрепа. Те всъщност са изобразени на каската. Според мен, окончателният дизайн изглежда наистина страхотно и детайлно.“

„Имам прекрасни спомени от пистата в Барселона. Тук спечелих първото си състезание във Формула 1 там преди няколко години. Това я прави още по-специална за мен“, обясни пилотът на Ред Бул.

„Тази писта има добра комбинация от високоскоростни и нискоскоростни завои. В миналото сме се представяли много добре тук, така че се надявам да успеем да увеличим представянето на автомобила този уикенд. Целта ни е да запазим инерцията от Канада. Очакваме с нетърпение състезанието този уикенд и се надяваме да има хубаво време“, завърши Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес също познава отлично пистата край Барселона. Пилотът на Ред Бул се качи на подиума през 2022 г. Сега целта му е да запише силен резултат и да остави зад гърба си разочарованията от Монако и Канада

„След катастрофата в Канада знам, че се нуждая от успешен уикенд в Испания, Понякога съм принуден да се пренастроя малко и направих точно това след последното състезание. Бях в Милтън Кийнс и работих с екипа, за да се опитам да определя къде и какво можем да направим по-добре. Искам да се уверя, че извличам максимума от този автомобил“, заяви Перес.

„Уверен съм в автомобила и в представянето, което можем да постигнем с него. Сега трябва да покажа това по-добре на пистата в Барселона. Винаги се наслаждавам на Гран при Испания. Чувствам се като у дома си и всички ме карат да се съм добре дошъл тук. Това е писта, която познавам много добре. RB20 би трябвало да е бърз на този тип трасе, така че от нас зависи да направим нещата правилно и да донесем един силен резултат“, добави пилотът на Ред Бул.