Начало Автомобилни новини Alfa Romeo Junior Veloce излиза на терена с 280 к.с.

Alfa Romeo Junior Veloce излиза на терена с 280 к.с.

530
0
Alfa Romeo Junior Veloce

В навечерието на дебютния тест на Alfa Romeo Junior хората от италианската марка съобщиха, че динамичният електрически модел ще бъде задвижван от мотор с 280 к.с.

Динамичният дебют на Alfa Romeo Junior ще се състои в Balocco Proving Ground (провинция Верчели). Там медии от целия свят ще тестват новия компактен спортен автомобил на марката. Няколко дни пред това инженерният екип на Alfa Romeo приключи техническото развитие на проекта. Финалните тестове удостовериха, че мощността на електрическия мотор е 280 к.с. Така Junior се нарежда сред Veloce модификациите на Giulia, Stelvio и Tonale.

На международния тест преди хомологацията си Alfa Romeo Junior ще бъде представена в своята 100% електрическа версия. Най-мощният вариант Veloce с 280 к.с. (207 кВт) ще бъде пилотиран на пистите, където инженерният екип на Alfa Romeo е извършвал динамичните настройки.

Новият електрически мотор ще отпразнува своята премиера в новия компактен спортен автомобил. Тази конфигурация е най-спортната версия в гамата на Alfa Romeo Junior.

Компактният модел носи чистокръвния и разпознаваем спортен характер на Alfa Romeo

За Junior Veloce водеща характеристика е новият двигател. Всяка стъпка от развойната работа обаче е била фокусирана и върху мощността, пътното поведение и чистото удоволствие от шофирането. Ето някои от техническите аспекти и решения при спортния електрически модел:

  • Специално калибриране, което прави кормилното управление най-директното в сегмента (14.6) и извънредно прецизно. Това подобрява решително качествата на модела по отношение на пътното поведение;
  • Снижено с 25 мм спортно окачване;
  • Спортно ориентирани предна и задна стабилизираща щанга, които гарантират бързо завиване с високо ниво на сцепление;
  • Спирачна система с 380 мм предни дискове с четирибутални моноблокови апарати;
  • Torsen диференциал, който предлага възможно най-доброто сцепление при всякакви условия.

Двайсетцоловите гуми също са специално предназначени за електрическата версия и предлагат подобрени нива на сцепление.

Целите на конструкторите са като при всеки автомобил, носещ името Alfa Romeo: най-добра управляемост и динамика на шофиране в класа. Екипът от инженери, създали уникални проекти като 4C, 8C, Giulia и Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA и актуалната версия на 33 Stradale, работи и по този проект, за да бъдат постигнати желаните резултати.

За първи път външни хора ще имат достъп до 20-километровата писта Langhe

Премиерните тестове ще се проведат на полигона Balocco Proving Ground. За първи път на международните медии ще бъде осигурен достъп до цялата конфигурация на пистата Langhe. Това е наистина ексклузивно събитие, тъй като целият маршрут от над 20 км никога не е бил отварян за външни пилоти и лица, които не са членове на екипа за развитие на Alfa Romeo. Junior Veloce ще бъде тестван на същата писта, където всички автомобили Alfa Romeo от последните няколко десетилетия са били подлагани на изпитания за разработка и оптимизация. Това е и мястото, където историческият отбор „Alfa Corse“ също е тествал и настройвал състезателните си машини. Незабравими са участията им в  международните моторни шампионати F1, DTM, Superturismo и др.