Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис не се притеснява от неудобствата заради пожара в моторхума на Макларън

Норис не се притеснява от неудобствата заради пожара в моторхума на Макларън

565
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Пирели

Ландо Норис не се притеснява от неудобствата заради пожара в моторхума на Макларън. Британецът се радва, че нито един член на екипа не е сериозно пострадал от неприятния инцидент през вчерашния ден. Норис също така благодари на всички, които са предложили помощ на него и тима.

Вчера имаше пожар в моторхума на Макларън. Огънят се беше разпространил в помещението за гости и кухните. Всичко това се случи по-малко от час преди началото на третата свободна тренировка. Според информация на Скай Спортс, пожарът е възникнал между панелите на пода и изглежда е бил причинен от късо съединение.

За щастие, на място пристигнаха няколко екипа пожарникари, които бързо се справиха с огъня. По този начин нямаше причини за притеснение или отлагане на старта на последната тренировка за уикенда в Испания.

Макларън евакуира всички всички хора, които са били в моторхума, включително Норис и Оскар Пиастри. Първоначално нямаше информация за пострадали хора. Няколко часа по-късно стана ясно, че един човек от екипа е бил закаран за преглед в медицинския център, след което е бил освободен.

Снощи Норис коментира случилото се преди старта на FP3. Състезателят на Макларън се радваше, че няма сериозно пострадали членове на екипа след този пожар.

„Най-хубавото е, че всички са в безопасност и са добре“, каза Норис. „Това вероятно е най-добрата новина от всичко останало. Един човек беше откаран в болница само за някои прегледи, но иначе всичко е наред.“

„Това беше малка уплаха за целия отбор и никога не е приятно нещо. Денят беше малко повече стресиращ отколкото ми се искаше.“

Норис трябваше да напусне своята стая по чорапи и в суматохата е загубил обувките си. За щастие той успя имаше резервен чифт, който да използва за вчерашните сесии на пистата в Барселона.

„Изгубих си обувките. Честно казано това вероятно беше най-лошото, което ми се случи“, каза Норис.

„Всичко беше малко объркано. Смятам, че имам поне още един или два комплекта от всичко. За щастие, от екипа да можаха спасят някои неща, но някои от тях вероятно не са най-подходящи за използване или миришат доста лошо от пожара“, добави състезателят на Макларън.

Норис добави, че не е можел да използва стаята си в моторхума до края на рейс уикенда в Барселона

„Не съм бил в нормалната си стая. Може би не съм могъл да се отпусна и да се успокоя толкова, колкото правя обикновено. Имах много предложения за помощ от различни хора, така че беше страхотно. Много от отборите бяха много, много мили с нас и с целия екип на Макларън, като ни предложиха помощ и подобни неща. Затова всичко беше добре от тази страна Жалко е, че стаята няма да бъде използвана повече“, добави пилотът на Макларън.

В крайна сметка Норис и Пиастри бяха преместени в един от камионите на тима. Британецът обаче посочи, че заради това Зак Браун е останал без офис.

„Изнесох някои неща. Аз обичам да слушам музиката си и други неща преди [сесиите]. Оскар обаче много се оплаква, защото музиката ми е много силна. Но този път просто нямах такава възможност.“

„Аз бях горе в инженерния офис, а Оскар бе долу в камиона. Това беше офисът на Зак, който аз превзех, така че той бе малко недоволен“, заключи Ландо Норис.

Проблемите с моторхума на Макларън не оказаха влияние върху представянето на Норис. Вчера той спечели квалификацията и се превърна в един от фаворитите за победата в състезанието.