Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Льоклер твърде често се оплаква след състезание

Сайнц: Льоклер твърде често се оплаква след състезание

2377
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц заяви, че съотборникът му във Ферари Шарл Льоклер се оплаква твърде често след състезание. Поводът бе ситуацията от началото на Гран при на Испания, при която той изпревари съекипника си. Льоклер каза, че според него Сайнц ще види повторенията и ще разбере, че конкретно в този момент не е трябвало да завива по начина, по който го направи. Стюардите отбелязаха инцидента като евентуално излизане от пистата и придобиване на предимство. Впоследствие решиха да не разследват ситуацията. А Сайнц изобщо не каза, че вижда нещата като Шарл.

„Твърде често той (Льоклер – б.р.) се оплаква за нещо след състезание. Аз атакувах. Бях с нов софт, от Мерцедес бяха сложили използван софт. Трябваше да атакуваме в първите обиколки, докато гумите бяха нови, за да опитаме да ги изпреварим. Както и казахме още преди състезанието“, посочи Сайнц

„Изпреварих Шарл, защото… Не знам дали сбърка или просто внимаваше малко прекалено много. Аз почти задминах Люис [Хамилтън], изпреварих със стратегия Люис, почти минах и пред [Джордж] Ръсел при спиранията в бокса. Опитах да си върша работата като пилот. Да сторя това, което се изисква от мен като състезател. Той (Льоклер – б.р.) трябваше да внимава повече (с гумите). Накрая това му се отплати, защото ме победи със софт-медиум-софт. Аз избрах да съм агресивен със софт-медиум-хард и това не проработи достатъчно добре. Това е положението“, допълни Сайнц.

Самият испански пилот изрази недоволство и по време на състезанието, и след финала от решението на стюардите да не разследват друга ситуация, при която бе изпреварен от Люис Хамилтън

В надпреварата той каза, че не разбира „защо има правила, след като не се спазват“.

„Според мен той ме избута от пистата, докато аз бях с половин кола дължина пред него. Правилото за тази година е, че ако си напред от външната страна, трябва да ти оставят място. Въз основа на това стюардите отсъждат този сезон. Аз се опитах да извлека полза от това правило. Не казвам дали той се състезаваше твърдо или не, а че регламентът трябваше да се приложи така, както стюардите го прилагаха досега през състезателната година“, обясни позицията си Сайнц.