Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис иска да вали в състезанието

Норис иска да вали в състезанието

1463
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис остана трети в квалификацията за Гран при на Великобритания, а съотборникът му в Макларън Оскар Пиастри се класира пети на стартовата решетка. Британецът каза, че е допуснал малка грешка в Q3, която му коствала полпозишъна. Той все пак бе част от историческия топ 3 с трима британци – нещо, което се случва за първи път от Гран при на Южна Африка през 1968 г.

„Доволен съм от третото място. Трима британци в топ 3 е доста яко. Джордж [Ръсел] и Люис [Хамилтън] направиха добри обиколки. Аз допуснах малка грешка накрая, но трети е добра позиция“, посочи Норис

„Аз само искам пак да вали. Вълнувам се и очаквам да е добро състезание. Бяхме бързи – мога да се боря с Джордж и Люис. Надявам се да направим добро шоу. Ще имаме чудесни битки и нямам търпение за тях“, допълни Норис.

Шефът на Макларън Андреа Стела заяви, че времето затрудни максимално екипите, тъй като имаше прогнози за дъжд предварително, които не се осъществиха по време на квалификацията

„На моменти изглеждаше като че ли ще завали. Като цяло се представихме добре. За съжаление накрая не ни се удаде да подобрим при вторите опити (в Q3). Убеден съм, че можехме да сме с няколко десети по-бързи и да се борим за полпозишън. Ландо обаче имаше проблем в трети завой. Когато разбрахме, че няма да постигне по-добро време, той се отказа от обиколката“, коментира ръководителят на Макларън в F1.

„С Оскар бяхме ограничени като време. Той бе твърде близо до колата пред себе си в началото на бързата си обиколка. Но добрата новина е, че сме конкурентоспособни. На грида сме трети и пети, останалото зависи от нас. Трябва да отбележим постижението на Мерцедес. Те класираха двете си коли на първа редица – това означава, че автомобилите им са бързи. Относно скоростта на пилотите им никога не сме имали съмнения. Така че – прекрасна работа. Ние можехме да свършим по-добре своята, но утре ще си разиграем картите“, допълни Стела.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)