Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели желае да остане във Формула 1 и след края на 2013...

Пирели желае да остане във Формула 1 и след края на 2013 г.

34
0
гуми,Пирели

Договорът на Пирели като доставчик на гуми във Формула 1 изтича в края на 2013 г. Съвместната работа обаче вероятно ще продължи и след този срок, въпреки сериозната критика към качествата на създаваните продукти през миналата година. Италианците се надяват да продължат своя договор и след изтичането му.

„Надяваме се, че ще продължим съвместната работа“, обясни Пол Хембри още през август в разговор с представител на ClubS1. „Преживяхме две вълнуващи години, като за тях и ние допринесохме достатъчно.“

Хембри сега подчертава икономическата перспектива, която Формула 1 предлага на Пирели и смята, че решението ще бъде взето в близките няколко месеца.

„Като предприятие ние сме заинтересовани да продължим работата си“, обясни Хембри пред Питпас. „И като всяко предприятие, искаме да продължим, но не на всяка цена.”

След влизането на Пирели във Формула 1 през 2011 г. промени търговския модел, като обясни на отборите, че не може да дава продуктите си без заплащане. Не ясно, какво точно плащат отборите, но според слуховете става дума за $ 3 млн. Според Хембри от Пирели са направили официално предложение към тимовете и предварителните разговори са приключили.

„Ние вече направихме официални предложения на отборите. Ситуацията е комплексна и промотъра (разбирайте Бърни Екълстоун – б.а.) трябва да се утвърди условията.“

Пирели ще представи гумите за новия сезон на 23 януари и не смята оставането във Формула 1 за непреодолимо препятствие.

„Вярвам, че имаме бъдеще в Гран при. Ако отборите искат да остане и се съгласят с разумните ни условия, това ще стане.“