Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Андреа Стела: Посочете ми един пилот, който на мястото на Ландо нямаше...

Андреа Стела: Посочете ми един пилот, който на мястото на Ландо нямаше да протестира

7289
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Спас Генев

Андреа Стела не изглеждаше особено щастлив от двойната победа на Макларън в Гран при на Унгария, когато камерите го проследиха след финала на състезанието на пистата Хунгароринг. Разправията по радиото между екипа и Ландо Норис да пусне съотборника си Оскар Пиастри съсипа хубавото чувство от първия успех на австралиеца. Ситуацията се получи вследствие стратегическите решения на отбора от Уокинг и не се отрази добре на имиджа му. Шефът на екипа Стела бе попитан след финала дали се е притеснявал, че Норис няма да отстъпи първото място на Пиастри.

„Познавам Ландо достатъчно добре. Наясно съм, че трябва да комуникираш с всички страни на един автомобилен състезател. Но също така знам достатъчно добре, че у Ландо съжителстват пилотът и отборният играч. Тези два елемента се проявиха перфектно и се стигна до възможно най-добрия изход за тима, за Оскар и за самия Ландо. Така че от тази гледна точка сме много щастливи“, отговори Стела.

„По принцип няма пилот, който да отговори на тима си на подобно предложение с: „Добре, кога го правим?“ Всички състезатели се надяват да спечелят победа в Гран при. Ние обаче бяхме много ясни преди надпреварата. И според мен тази ситуация демонстрира още веднъж какво означава да си част от отбора на Макларън във Формула 1. Това са нашите ценности“, продължи шефът на Макларън в F1

„Понякога те влизат в разрез с ценностите на отделния пилот. Но ценностите, цялостната култура и доброто на отбора винаги са най-важното нещо. Защо на Ландо му отне толкова време да изпълни нареждането? Защото е автомобилен състезател. Посочете ми един пилот, който нямаше да протестира. Всъщност мисля, че можете да ми дадете пример с мнозина, които нямаше да го сторят до 70-ата обиколка.“

„Щях да съм наистина разтревожен ако Ландо не бе показал, че е истински автомобил състезател. По принцип трябва да се бори с Макс Верстапен, Люис Хамилтън и много други, дори, предполагам, самия Оскар. Той показа точно този дух, но в крайна сметка нещата се подредиха според нашата вяра как трябва да се състезаваме“, каза още ръководителят на Макларън в F1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)